Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24

Thread: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

  1. #11
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    50

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by Dexter1979 View Post
    Maar daar heb je toch geen handmatig IP voor nodig? Je kan een IP reserveren op je router voor jou pc. Dan krijg je telkens hetzelfde IP en kan iedereen zo bij de server komen. En dan heb je ook niet een probleem met subnet instellingen aangezien je die ook krijgt van je router.
    Zal ik probeeren. Bedankt.

    Quote Originally Posted by Dexter1979 View Post
    En gaat iedereen naar jou server via het IP adres of de naam? Naam is makkelijker aangezien dat niet afhankelijk is van't IP.
    De Windows computers moeten naar de IP, aangezien ze geen /etc/hosts hebben.

  2. #12
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by thomas23272 View Post
    De Windows computers moeten naar de IP, aangezien ze geen /etc/hosts hebben.
    Jawel.. Maar als je een vast IP hebt van de router maakt het ook nie uit..

    Wat voor server is het?
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

  3. #13
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    50

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by Dexter1979 View Post
    Jawel.. Maar als je een vast IP hebt van de router maakt het ook nie uit..
    Maar dat moet je dan voor elke computer doen
    Quote Originally Posted by Dexter1979 View Post
    Wat voor server is het?
    XAMPP v1.7.4
    SuperMicro P4SCE (Pentium 4 HT)
    3 GB DDR1 RAM
    nVidia GeForce FX 5500
    openSUSE 12.3(3.7.10-1.36-desktop) XFCE

  4. #14
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,587
    Blog Entries
    14

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Als je een statisch IP hebt ingesteld, zul je ook de naamservers en de gateway moeten instellen:
    DNS - (google's) 8.8.8.8 en 8.8.4.4
    Gateway: IP van de router

    Werkt altijd.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #15
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,587
    Blog Entries
    14

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Nog even vraag: waarom XAMP? Niet dat dat niet zou werken, maar openSUSE komt zelf met een installatie-pattern om een LAMP server op te zetten, met een Yast module om de boel mee te configureren.

    Aanvulling: ik draai op drie machines op deze manier webservers. In mijn netwerk hebben alle computers statische adressen, behalve de mobiele apparaten. Als exra DNS gebruik ik nog het IP van de router. Van de webservers zijn er 2 alleen intern benaderbaar, 1 zowel binnen als buiten. Router doet alleen portforwarding naar de extern toegankelijke.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  6. #16
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    50

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Het dradeloos werkt nu, denk ik. Ik hoop dat het ook zo blijft.
    Bedankt!

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Nog even vraag: waarom XAMP? Niet dat dat niet zou werken, maar openSUSE komt zelf met een installatie-pattern om een LAMP server op te zetten, met een Yast module om de boel mee te configureren.
    Ik heb de installatie-pattern geprobeerd, maar die werkte niet erg goed. Lees dit.
    SuperMicro P4SCE (Pentium 4 HT)
    3 GB DDR1 RAM
    nVidia GeForce FX 5500
    openSUSE 12.3(3.7.10-1.36-desktop) XFCE

  7. #17
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by thomas23272 View Post
    Het draadloos werkt nu, denk ik. Ik hoop dat het ook zo blijft.
    Blij te horen dat het allemaal werkt.. Als je zelf een LAMP server wil instellen met openSUSE werkt dit ook goed ->
    The Perfect Server - OpenSUSE 11.4 x86_64 [ISPConfig 3]


    Die site heeft ook Ubuntu tutorials voor dezelfde functionaliteit..

    Veel plezier met je server..
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

  8. #18
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,587
    Blog Entries
    14

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Is voor mij niet meer dan LAMP pattern installeren
    Apache default configureren
    Apache en Mysql "aanzetten" in de runlevel-editor in Yast
    (Bij nieuwe installatie Mysql passwords aanmaken)
    (idem phpMyAdmin installeren)


    Dan staan bij de databases en htdocs map op een andere partitie, ik maak daar symbolic links voor


    Een 'su -c rcapache2 restart' als 't klaar is doet de rest.. Even een joomla testinstallatie, doet die het, dan werkt het (alle componenten van de LAMP server zijn dan aangesproken).


    Op de laatste regel na, allemaal via Yast te doen.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  9. #19
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Is voor mij niet meer dan LAMP pattern installeren
    Apache default configureren
    Apache en Mysql "aanzetten" in de runlevel-editor in Yast
    (Bij nieuwe installatie Mysql passwords aanmaken)
    (idem phpMyAdmin installeren)


    Dan staan bij de databases en htdocs map op een andere partitie, ik maak daar symbolic links voor


    Een 'su -c rcapache2 restart' als 't klaar is doet de rest.. Even een joomla testinstallatie, doet die het, dan werkt het (alle componenten van de LAMP server zijn dan aangesproken).


    Op de laatste regel na, allemaal via Yast te doen.
    Zal ik ook eens doen voor mijn Wordpress installaties..
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

  10. #20
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,587
    Blog Entries
    14

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by thomas23272 View Post
    Het dradeloos werkt nu, denk ik. Ik hoop dat het ook zo blijft.
    Bedankt!


    Ik heb de installatie-pattern geprobeerd, maar die werkte niet erg goed. Lees dit.
    Die heb ik gelezen. Het is me echter niet duidelijk geworden waarom dezelfde Mysql (want dat is het) met LAMP niet zou starten, met XAMP wel. Overigens kun je services, want daar gaat het om bij Mysql en Apache, het beste starten vanuit de runlevel editor in Yast-System.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •