Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Wireless notification missing

  1. #1

    Default Wireless notification missing

    So I booted up the live cd for openSUSE 11.4 and to my surprise the wifi worked with my d-link usb adapter. So I decided to install to the hard drive sinse everything else worked too. After installation and after the auto-configuration is done I am logged in. But the problem is now the wifi icon in the notification area is gone and I cannot connect to anything. I found this weird knowing the icon was there running on the live cd and that I also was able to connect to my home wireless on it as well.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Wireless notification missing

    Please post the terminal result of

    Code:
    /sbin/lspci -nnk
    Do you have a wired connection?
    It may be all you need is to install: kernel-firmware
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3

    Default Re: Wireless notification missing

    Here is the output


    00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Core Processor DMI [8086:d131] (rev 11)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0427]
    00:03.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Core Processor PCI Express Root Port 1 [8086:d138] (rev 11)
    Kernel driver in use: pcieport
    00:08.0 System peripheral [0880]: Intel Corporation Core Processor System Management Registers [8086:d155] (rev 11)
    Subsystem: Device [0025:0027]
    00:08.1 System peripheral [0880]: Intel Corporation Core Processor Semaphore and Scratchpad Registers [8086:d156] (rev 11)
    Subsystem: Device [0025:0027]
    00:08.2 System peripheral [0880]: Intel Corporation Core Processor System Control and Status Registers [8086:d157] (rev 11)
    Subsystem: Device [0025:0027]
    00:08.3 System peripheral [0880]: Intel Corporation Core Processor Miscellaneous Registers [8086:d158] (rev 11)
    Subsystem: Device [0025:0027]
    00:10.0 System peripheral [0880]: Intel Corporation Core Processor QPI Link [8086:d150] (rev 11)
    Subsystem: Device [0025:0027]
    00:10.1 System peripheral [0880]: Intel Corporation Core Processor QPI Routing and Protocol Registers [8086:d151] (rev 11)
    Subsystem: Device [0025:0027]
    00:1a.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller [8086:3b3c] (rev 06)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0427]
    Kernel driver in use: ehci_hcd
    00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio [8086:3b56] (rev 06)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0427]
    Kernel driver in use: HDA Intel
    00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 [8086:3b42] (rev 06)
    00:1c.2 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 [8086:3b46] (rev 06)
    00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller [8086:3b34] (rev 06)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0427]
    Kernel driver in use: ehci_hcd
    00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 PCI Bridge [8086:244e] (rev a6)
    00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation 5 Series Chipset LPC Interface Controller [8086:3b08] (rev 06)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0427]
    00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 6 port SATA AHCI Controller [8086:3b22] (rev 06)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0427]
    Kernel driver in use: ahci
    00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller [8086:3b30] (rev 06)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0427]
    Kernel driver in use: i801_smbus
    01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation GT215 [GeForce GT 320] [10de:0ca2] (rev a2)
    Subsystem: PC Partner Limited Device [174b:2150]
    Kernel driver in use: nouveau
    01:00.1 Audio device [0403]: nVidia Corporation High Definition Audio Controller [10de:0be4] (rev a1)
    Subsystem: PC Partner Limited Device [174b:2150]
    Kernel driver in use: HDA Intel
    03:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:8000]
    Kernel driver in use: r8169


    ------------------------
    Also I do not have a wired connection but still why would I need kernel-firmware if it worked fine on the live cd

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Wireless notification missing

    Sorry you have a USB wireless device.

    Please do:

    lsusb -v

    And post result
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5

    Default Re: Wireless notification missing

    I cannot post the results because of the character limit

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Wireless notification missing

    Please use:
    SUSE Paste
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Wireless notification missing

    You might find this helpful
    HCL:Network (Wireless) - openSUSE
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8

    Default Re: Wireless notification missing

    Now I can't post stuff because it says I'm posting 5 pictures with a maximum of 4. I'm not posting any :S

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Wireless notification missing

    Quote Originally Posted by carsonwevans View Post
    Now I can't post stuff because it says I'm posting 5 pictures with a maximum of 4. I'm not posting any :S
    It's because the forum converts certain character combinations to smilies etc..
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10

    Default Re: Wireless notification missing

    I will check that out in a bit, but I did notice something with iwconfig. The output for my wlan0 seems to me perfectly fine.

    output:

    wlan0 IEEE 802.11abgn ESSIDff/any
    Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=0 dBm
    Retry long limit:7 RTS thr : off Fragment thrff
    Encryption keyff
    Power Managementff

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •