Results 1 to 2 of 2

Thread: SUSE11 SP1 on Hyper V

  1. #1

    Default SUSE11 SP1 on Hyper V

    Hi

    We have installed SLES11 SP1 on HyperV with IDE Controller and seeing some vague behavior.

    ***********************SLES11 SP1********************************
    hsles11sp1:/ # cat /proc/scsi/scsi
    Attached devices:
    hsles11sp1:/ # fdisk -lu

    Disk /dev/hda: 21.5 GB, 21474836480 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 2610 cylinders, total 41943040 sectors
    Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
    Disk identifier: 0x0008aa83

    Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/hda1 63 4209029 2104483+ 82 Linux swap / Solaris
    /dev/hda2 4209030 29382884 12586927+ 83 Linux
    /dev/hda3 * 29382885 41929649 6273382+ 83 Linux
    hsles11sp1:/ # ls /proc/ide/
    drivers hdc ide1
    hsles11sp1:/ # cat /proc/ide/ide1/hdc/media
    cdrom

    whereas the same commands on SLES11 GA behave...

    ************************SLES11 GA******************************

    hsles11sp1:~ # cat /proc/scsi/scsi
    Attached devices:
    Host: scsi0 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
    Vendor: ATA Model: Virtual HD Rev: 1.1.
    Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 05
    Host: scsi1 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
    Vendor: Msft Model: Virtual CD/ROM Rev: 1.0
    Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 05
    hsles11sp1:~ # fdisk -lu

    Disk /dev/sda: 21.4 GB, 21474754560 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 2610 cylinders, total 41942880 sectors
    Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
    Disk identifier: 0x0008aa83

    Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sda1 * 63 20964824 10482381 83 Linux
    /dev/sda2 20964825 25157789 2096482+ 82 Linux swap / Solaris
    hsles11sp1:~ # ls /proc/ide/
    drivers
    hsles11sp1:~ # cat /proc/ide/ide1/hdc/media
    cat: /proc/ide/ide1/hdc/media: No such file or directory


    It seems SLES11 SP1 on HyperV ( IDE Controller) doesn't list disks under /proc/scsi/scsi.
    Under /proc/ide/hd? ..it just shows cdrom.
    Any idea why this should happen ?

    Also we tried changing the HyperV setting to SCSI Controller but OS fails to boot up both for SLES 11 and SLES11 SP1 ..saying no hard disks found.

    Appreciate any help!
    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    3,454

    Default Re: SUSE11 SP1 on Hyper V

    Welcome to these forums; however, they are devoted to openSUSE. You may get a reply from someone who is familiar with both SUSE and openSUSE but you may getter a better response by posting to SUSE PRODUCT DISCUSSION FORUMS

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •