Results 1 to 4 of 4

Thread: Can't install: Something is wrong with the YaST user interface

  1. #1

    Default Can't install: Something is wrong with the YaST user interface

    Hi,

    I tried to install OpenSuse 11.4 KDE on a Toshiba Tecra R700. First, as mentioned in few threads, I'm led to a login screen that won't let anyone go through. I succeeded going it by using 'linux' as user and '' (empty) as password in IceWM, logout, then login to KDE Workspace. I don't know if one could login directly to KDE Workspace instead of Default right at the beginning.

    Then I tried to launch the installation process by clicking on the icon 'Install' on the desktop. The window barely appeared, then disappeared, like a flash. I tried to launch it by command line:


    linux@linux:/sbin> yast2 live-installer
    ./yast2: line 30: ./lib/YaST2/bin/yast2-funcs: No such file or directory
    ./yast2: line 298: set_lang_from_sysconfig: command not found
    ./yast2: line 195: check_qt: command not found
    ./yast2: line 198: check_gtk: command not found
    Qt GUI wanted but not found, falling back to ncurses.
    ./yast2: line 327: check_ncurses: command not found
    package yast2-gtk is not installed
    Something is wrong with the YaST user interface.


    Is OpenSuse installable on my machine?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,286

    Default Re: Can't install: Something is wrong with the YaST user interface

    1) Toshiba hardware in notoriously difficult
    2) Did you run the media check function to make sure you have a good burn of the iso?
    3) Did you run the checksums on the iso file to be sure you had a good download?

  3. #3

    Default Re: Can't install: Something is wrong with the YaST user interface

    Hi gogalthorp,

    The CD was fine. I didn't know how to check the iso, so I downloaded it again. I tried to install again, and everything is functioning.

    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,286

    Default Re: Can't install: Something is wrong with the YaST user interface

    Instruction to find the checksums are on the download page.

    Glade you got it to work some Toshiba hardware can be difficult.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •