Results 1 to 6 of 6

Thread: Unable to login after upgrading to 4.6.3 from the default KDE

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Manchester, UK.
    Posts
    74

    Default Unable to login after upgrading to 4.6.3 from the default KDE

    Hi all,

    Had to reinstall 11.4 KDE 64 bit last weekend.

    This morning I upgraded from the default KDE (that comes with the 11.4 DVD) to KDE 4.6.3.

    On rebooting I am unable to login, after I enter my password the screen flickers, then I am presented again with the logon screen.

    Any ideas what the problem could be?

    Thanks for any advice
    openSUSE 15.1 (x86_64) KDE Plasma
    Gigabyte GA-MA785GM-US2H - AMD(R) DUAL CORE 270 @ 3.40GHz
    nVidia Geforce GTX280 - 8GB DDR2 800MHz RAM

    https://linuxcounter.net/user/482859.html

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Inzago, Italy
    Posts
    108

    Default Re: Unable to login after upgrading to 4.6.3 from the default KDE

    When you are at the logon screen look in the lower left corner for the DE and select KDE failsafe. This should cure your problem.
    OpenSuse 13.1 with KDE 4.11 on Intel I7 930 motherboard Asus P6T SE - RAM 6 Gb
    - video card NVIDIA GT220 1GB - TV card Hauppauge WinTV Nova T stick

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Unable to login after upgrading to 4.6.3 from the default KDE

    Quote Originally Posted by ashley194 View Post
    Hi all,

    Had to reinstall 11.4 KDE 64 bit last weekend.

    This morning I upgraded from the default KDE (that comes with the 11.4 DVD) to KDE 4.6.3.

    On rebooting I am unable to login, after I enter my password the screen flickers, then I am presented again with the logon screen.

    Any ideas what the problem could be?

    Thanks for any advice
    More likely you need to select the session: kde-plasma-desktop, from the session options at the login screen.
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Manchester, UK.
    Posts
    74

    Default Re: Unable to login after upgrading to 4.6.3 from the default KDE

    Hi caf4926,

    Selecting 'kde-plasma-desktop' from the session options sorted me out :-)

    Many thanks to all who lent an ear :-p
    openSUSE 15.1 (x86_64) KDE Plasma
    Gigabyte GA-MA785GM-US2H - AMD(R) DUAL CORE 270 @ 3.40GHz
    nVidia Geforce GTX280 - 8GB DDR2 800MHz RAM

    https://linuxcounter.net/user/482859.html

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Unable to login after upgrading to 4.6.3 from the default KDE

    Quote Originally Posted by ashley194 View Post
    Hi caf4926,

    Selecting 'kde-plasma-desktop' from the session options sorted me out :-)

    Many thanks to all who lent an ear :-p
    We aim to please
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    252

    Default Re: Unable to login after upgrading to 4.6.3 from the default KDE

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    We aim to please
    That did for me too - I thought it was a password problem and went in the wrong direction :-(
    ......but when it comes to computers, I've forgotten more than I ever knew.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •