Results 1 to 8 of 8

Thread: No internet after installation.

  1. #1

    Default No internet after installation.

    Originally, i had tried to run Gnome on Live Dvd, and I could ping google.com and others, but my browsers could not find the servers.

    Then I installed openSUSE 11.4 and now it is even worse; ping is unsuccessful, even when specifying the ip number.

    I connected with ethernet wire, but it didn't help. My other computers connect fine, both wirelessly and with ethernet cable.

    How do I trouble shoot this problem?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: No internet after installation.

    Post the result of

    Code:
    /sbin/lspci -nnk
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    paris
    Posts
    43

    Default Re: No internet after installation.

    Hi

    do you try with yast and ifup mode ???

    if this ca help

    bye
    Je plussoie et je paie ma tournée ! comme on dit chez alionet http://www.alionet.org

  4. #4

    Default Re: No internet after installation.

    Thanks for the reply caf4926, here is the output from /sbin/lspci --nnk:

    00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub [8086:2a00] (rev 03)
    Kernel driver in use: agpgart-intel
    00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary) [8086:2a02] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: i915
    00:02.1 Display controller [0380]: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (secondary) [8086:2a03] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    00:1a.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 [8086:2834] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1a.1 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 [8086:2835] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1a.7 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 [8086:283a] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: ehci_hcd
    00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller [8086:284b] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: HDA Intel
    00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 [8086:283f] (rev 03)
    00:1c.2 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 3 [8086:2843] (rev 03)
    00:1c.5 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 6 [8086:2849] (rev 03)
    00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 [8086:2830] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1d.1 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 [8086:2831] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1d.2 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 [8086:2832] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1d.7 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 [8086:2836] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: ehci_hcd
    00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge [8086:2448] (rev f3)
    00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller [8086:2815] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    00:1f.1 IDE interface [0101]: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller [8086:2850] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: ata_piix
    00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA AHCI Controller [8086:2829] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: ahci
    00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller [8086:283e] (rev 03)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    06:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 01)
    Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    Kernel driver in use: r8169

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: No internet after installation.

    This is your wired network
    Code:
    06:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd.  RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev  01)
    	Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0368]
    	Kernel driver in use: r8169
    A driver is in place
    And it would be very strange for it not to work.

    I don't see any wireless. Is it by any chance a USB device?

    Are you using a standard network, nothing odd (like a Proxy / University / Campus??)
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6

    Default Re: No internet after installation.

    I tried switching to Yast, but I didn't know how to use it, so I switched back. Then I restarted. Now I have internet, but no DNS. I'll start a new thread: No DNS. Thanks for your help so far, caf and jluce.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: No internet after installation.

    Try switching from DHCP and try using Google's free offering 8.8.8.8 and 8.8.4.4
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    paris
    Posts
    43

    Default Re: No internet after installation.

    hi

    for yast

    in a term put this command line :

    Code:
    sudo /sbin/yast
    Network devices -->Network settings-->global options-->traditional methode whith ifup

    after taking this option edit the network card config with yast and takes dhcp

    after that do a /etc/init.d/network restart

    for the DNS i'm not a google fan, i prefere opendns

    if it can help

    bye
    Je plussoie et je paie ma tournée ! comme on dit chez alionet http://www.alionet.org

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •