Results 1 to 10 of 10

Thread: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

  1. #1

    Default followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    hi, i read the sticky post on here about how to try and get my wireless card working.

    i have installed opensuse 11.4
    i followed step 1 of post and got following: /usr/bin/lsusb
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 002: ID 04f2:b070 Chicony Electronics Co., Ltd


    step 2 gave me following:/sbin/lspci read down to the bit as needed.
    0e:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8191SEvB Wireless LAN Controller (rev 10)
    14:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)

    and then unfortunately i got lost , i am new to this. so simple instructions would help greatly.
    many thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    Shouldn't be a problem
    HCL:Network (Wireless) - openSUSE
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    shouldnt????
    i have no wireless internet at all?

    is there anything i can do to see if there is a prob or how to manually set up a wireless connection? the only option i have got showing is wired?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    emandjam wrote:

    > RTL8191SE

    This is my own wireless adapter. If you are on openSUSE 11.4 do the
    following
    Add the repository
    http://download.opensuse.org/reposit.../openSUSE_11.4
    with yast.
    Then you now start yast -> software management again it should automatically
    select some packages rtl8192se* for installation.
    Don't be mislead by the 8192 in the name, I have 8191se like you and it
    works well. The rpm's on my machine are
    rtl8192se-firmware
    rtl8192se-kmp-desktop
    (if you have not the desktop kernel but default or something else the second
    one will differ).

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.3 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,236

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    On 05/24/2011 09:36 AM, emandjam wrote:
    >
    > hi, i read the sticky post on here about how to try and get my wireless
    > card working.
    >
    > i have installed opensuse 11.4
    > i followed step 1 of post and got following: /usr/bin/lsusb
    > Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    > Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    > Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    > Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    > Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    > Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    > Bus 002 Device 002: ID 04f2:b070 Chicony Electronics Co., Ltd
    >
    >
    > step 2 gave me following:/sbin/lspci read down to the bit as needed.
    > 0e:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8191SEvB
    > Wireless LAN Controller (rev 10)
    > 14:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
    > RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
    >
    > and then unfortunately i got lost , i am new to this. so simple
    > instructions would help greatly.
    > many thanks


    Step 1 did not show anything as your wireless device is not USB.

    Step 2 shows that it is an RTL8191SE. That device will not be supported with an
    in-kernel driver until 2.6.40; however, there is a driver available for you.

    With YaST, add the repository at
    http://download.opensuse.org/reposit...openSUSE_11.4/
    and then add the rtl8192se, rtl8192se-firmware, and rtl8192se-kmp-XXXXX
    packages, where XXXXX is default or desktop as shown by the "uname -r" command.

  6. #6

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    hi sorry how do i download the repository with yast?

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    Quote Originally Posted by emandjam View Post
    hi sorry how do i download the repository with yast?
    Do you have a wired connection?

    If yes.
    Open a terminal and become su -

    enter the following by using your mouse to copy and paste the code

    Code:
    zypper ar -f http://download.opensuse.org/repositories/driver:/wireless/openSUSE_11.4/ wireless
    Code:
    zypper ref
    (a) to accept if asked

    Close the terminal
    Open Yast > Software Management
    It should all happen as Martin said
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    emandjam wrote:

    >
    > hi sorry how do i download the repository with yast?
    >

    yast -> software repositories -> add -> community repository -> check
    driver:wireless -> ok


    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.3 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  9. #9
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    martin_helm wrote:

    > emandjam wrote:
    >
    >>
    >> hi sorry how do i download the repository with yast?
    >>

    > yast -> software repositories -> add -> community repository -> check
    > driver:wireless -> ok
    >

    Or look at this
    http://andi.opensuse-id.org/2008/05/...ories-to-yast/

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.3 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  10. #10

    Default Re: followed sticky post on wireless not working till i got confused...

    thankyou all, it works

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •