Results 1 to 4 of 4

Thread: kvm issue

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Location
    here
    Posts
    180

    Default kvm issue

    Hi
    have installed kvm using yast and now when I try add new mashine I am getting message
    "virtual monitor is not running and to run xen I need restart my opensuse, which I did and still getting the same message...

    thats what I am getting when going to manager virtual mashines -> add new mashine :
    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/share/virt-manager/virtManager/engine.py", line 687, in show_create
    create = vmmCreate(virtman=True,key=0)
    File "/usr/lib/python2.7/site-packages/vminstall/gtk/interface.py", line 120, in __init__
    raise HypervisorError(HypervisorError.E_NO_HYPERVISOR)

    do you know solution to that problem on kde?will appreciate any

  2. #2
    Join Date
    May 2011
    Location
    here
    Posts
    180

    Default Re: kvm issue

    ok I installed Oracle Virtual Box and will install windows 7 and other systems on it
    but the virtualization with KVM interests me so am going to use these tutorial to install it...

    Virtualization With KVM On An OpenSUSE 11.4 Server | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

    just in case someone is looking for KVM installation tutorial, any way that is for now.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: kvm issue

    loand wrote:

    >
    > ok I installed Oracle Virtual Box and will install windows 7 and other
    > systems on it
    > but the virtualization with KVM interests me so am going to use these
    > tutorial to install it...
    >
    > 'Virtualization With KVM On An OpenSUSE 11.4 Server | HowtoForge -
    > Linux Howtos and Tutorials' (http://tinyurl.com/3pgudkb)
    >
    > just in case someone is looking for KVM installation tutorial, any way
    > that is for now.
    >
    >

    There is an official documentation from Novell
    http://www.novell.com/documentation/...m/book_kvm.pdf

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.3 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: kvm issue

    martin_helm wrote:
    > There is an official documentation from Novell
    >

    http://www.novell.com/documentation/...m/book_kvm.pdf
    >

    I want to add that I am myself intersted in KVM, but cannot start with it
    before next month. So I would be very happy, if you can give some feedback
    here how it works for you.
    (I use myself vmware and virtual box at the moment)

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.3 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •