Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Partitions not found at install?

  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    42.147091,24.751114
    Posts
    21

    Default Partitions not found at install?

    Hi all

    I'm trying to migrate from Ubuntu but I'm stuck at partitioning part of the installation... The problem is that the partitions are not recognized (I have NTFS + EXT3). I see only /dev/sda and it says it's unpartitioned

    When installing Ubuntu I had similar problem and I was solving it by removing dmraid.

    Don't know hot to fix it here...
    Help will be greatly appreciated!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Partitions not found at install?

    Are you using a Live CD or DVD?
    Do you have a Parted Magic CD? or still have Ubuntu installed?

    We would like to see from su - terminal
    Code:
    fdisk -l
    or
    Code:
    sudo fdisk -l
    in Ubuntu
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    42.147091,24.751114
    Posts
    21

    Default Re: Partitions not found at install?

    Hi

    I'm trying with Live DVD and I have both XP and Ubuntu installed (typing now from Ubuntu).

    $ sudo fdisk -l

    Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
    Disk identifier: 0xa207a207

    Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sda1 * 1 1275 10241406 7 HPFS/NTFS
    /dev/sda2 1276 9729 67906755 f W95 Ext'd (LBA)
    /dev/sda5 1276 9729 67906723+ 83 Linux

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Partitions not found at install?

    So the partitions are there.
    The DVD is not a Live media, but no matter

    Have you done this with the install media
    http://dl.dropbox.com/u/10573557/11....mediacheck.jpg
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    42.147091,24.751114
    Posts
    21

    Default Re: Partitions not found at install?

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Have you done this with the install media]
    Nope... will try now.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    42.147091,24.751114
    Posts
    21

    Default Re: Partitions not found at install?

    Media check prints: No errors found

    Then when installation is searching for partitions it prints: The partition on disk /dev/sda is not readable by partitioning tool parted....

    Then on "Disk" part Suggested Partitioning is empty and there is some message that it can't be performed automatically (or something). If I enter "Edit Partitions..." I see only /dev/sda as unused space...

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Partitions not found at install?

    Try using Parted Magic to delete sda5
    And create a new ext4
    You might consider adding a small swap too
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    42.147091,24.751114
    Posts
    21

    Default Re: Partitions not found at install?

    Thanks for the help but for now I have reasons not to delete sda5 so this is not an option.

    I guess I have a bad luck with 11.4 because this is the second time I fail to install it on two different computers (first one was some inconsistency with the video card and X11 never started no matter what advices the Linux gurus were giving me). So this is really frustrating for me....

    (As I mentioned) with Ubuntu I have almost the same problem but with USB stick Live (?) installation I'm able to workaround by first "Try Ubutnu" -> uninstall dmraid (apt-get remove dmraid) -> "Install Ubuntu" => and the partitions are there.

    So is it possible to do something like this?? (with Live CD/USB)

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Partitions not found at install?

    Just how and where would you install openSUSE. I thought the plan was to use sda5? In which case it would need formatting anyway.
    Why are you using dmraid
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    42.147091,24.751114
    Posts
    21

    Default Re: Partitions not found at install?

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    I thought the plan was to use sda5? In which case it would need formatting anyway.
    Actually I wanted to see that the installation will work fine this time without actually installing right away (because as I said the previous time I had problems with X11). I was planning to migrate to openSUSE after a couple of days because I have some work to do on Ubuntu.

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Why are you using dmraid
    ... I was trying to explain that I have the same problem with Ubuntu installation but there I'm able to workaround it (following some guide) by removing dmraid after I boot with Live CD and *then* run the actual Installation. And I was asking do you (or whoever reads this thread) think that I can do the same with openSUSE Live CD... Didn't have the time to try it yet.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •