Results 1 to 3 of 3

Thread: smplayer / mplayer & remote files

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,664

    Default smplayer / mplayer & remote files

    I have mentioned this in another thread elsewhere but perhaps this is a better location.

    In Opensuse 11.3 I was able to play files on my NAS drive from within smplayer over samba shares or ftp.
    I would simply use dolphin to browse to the file on the nas drive (either through samba or ftp protocol), double click the .avi file and it would load smplayer and begin playing immediately.

    In 11.4 I have samba set up using the same smb.conf file
    However, if I double click the .avi file it copies the entire contents to the local computer before launching smplayer.
    If I use smplayer's file selector and navigate to the file on the samba share I get the message "you can only select local files"
    This is a different behaviour to that from 11.3
    However, using the ftp protocol from within dolphin smplayer launches immediately and begins playing.

    smplayer is launched using the shortcut command
    Code:
    smplayer %U
    Does anybody have any suggestions on a workaround or how to correct?

    Using kaffeine I have no problems. Double click the file on the nas drive and kaffeine launches immediately and begins playing.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,664

    Default Re: smplayer / mplayer & remote files

    bit of an update on this . . .

    Installed VLC and this plays content immediately without caching to local computer so it seems the problem is certainly related to smplayer / mplayer.
    Have no idea where to start to investigate / solve the problem though so any help is very welcome.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,664

    Default Re: smplayer / mplayer & remote files

    It seems that since KDE 4.5 non native KDE4 apps need the line

    Code:
    categories=qt;KDE
    added to their .desktop files.

    This line is missing from the smplayer .desktop files
    smplayer_enqueue.desktop in /usr/share/applications/
    and
    smplayer.desktop in ~/.local/share/applications

    adding the missing line to the above files clears the problem right up.

    see here for more info
    https://bugs.kde.org/253547

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •