Results 1 to 2 of 2

Thread: Wriless is present, connected but no Internet acces

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brazil-So Paulo (S.B.Campo)
    Posts
    50

    Default Wriless is present, connected but no Internet acces

    I'm trying to configure my wriless network unsucesseful

    In Fixed post I've get this informations about my hardware:

    03:07.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR5008 Wireless Network Adapter (rev 01)

    03:07.0 0280: 168c:0023 (rev 01)

    [ 38.778172] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [ 39.817375] wlan0: authenticate with xx:xx:xx:xx:xx:xx (try 1)
    [ 39.819349] wlan0: authenticated
    [ 39.828523] wlan0: associate with xx:xx:xx:xx:xx:xx (try 1)
    [ 39.838597] wlan0: RX AssocResp from xx:xx:xx:xx:xx:xx (capab=0x431 status=0 aid=2)
    [ 39.838599] wlan0: associated
    [ 39.839098] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
    wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:"Muramatsu"
    Mode:Managed Frequency:2.447 GHz Access Point: xx:xx:xx:xx:xx:xx
    Bit Rate=1 Mb/s Tx-Power=20 dBm
    Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
    Power Managementff
    Link Quality=55/70 Signal level=-55 dBm
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:0 Invalid misc:42 Missed beacon:0

    Cell 04 - Address: xx:xx:xx:xx:xx:xx
    Channel:8
    Frequency:2.447 GHz (Channel 8)
    Quality=54/70 Signal level=-56 dBm
    Encryption keyn
    ESSID:"MYESSIDNAME"
    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 6 Mb/s
    12 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
    Bit Rates:9 Mb/s; 18 Mb/s; 48 Mb/s; 54 Mb/s
    Mode:Master
    Extra:tsf=000000fd0e9437da
    Extra: Last beacon: 45ms ago
    IE: Unknown: 00094D7572616D61747375
    IE: Unknown: 010882848B960C183048
    IE: Unknown: 030108
    IE: Unknown: 0706555320010B1B
    IE: Unknown: 2A0100
    IE: Unknown: 32041224606C
    IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
    Group Cipher : TKIP
    Pairwise Ciphers (1) : CCMP
    Authentication Suites (1) : PSK
    Preauthentication Supported
    IE: WPA Version 1
    Group Cipher : TKIP
    Pairwise Ciphers (2) : TKIP CCMP
    Authentication Suites (1) : PSK
    In KDE Netowork Manager I can't to add a New connection, only VPN tab is enabled.
    I password to wriless lan is ok.
    I don't have enabled firewall on router.
    I have disabled the firewall software in Yast.
    On Win7 my wriless is running fine.

    My ifconfig -a
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx
    inet addr:xxx.xxx.x.xxx Bcast:255.255.255.255 Mask:255.255.255.0
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:576 Metric:1
    RX packets:13798 errors:0 dropped:1 overruns:0 frame:0
    TX packets:10868 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:6925929 (6.6 Mb) TX bytes:957799 (935.3 Kb)
    Interrupt:41 Base address:0xc000

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:121 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:121 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:13381 (13.0 Kb) TX bytes:13381 (13.0 Kb)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx
    inet addr:xxx.xxx.x.xxx Bcast:255.255.255.255 Mask:255.255.255.0
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:576 Metric:1
    RX packets:2056 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:37 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:728605 (711.5 Kb) TX bytes:7284 (7.1 Kb)
    Can you help?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,236

    Default Re: Wriless is present, connected but no Internet acces

    On 05/21/2011 11:06 PM, RickMura wrote:
    >
    > I'm trying to configure my wriless network unsucesseful
    >
    > In Fixed post I've get this informations about my hardware:
    >
    >>
    >> 03:07.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR5008 Wireless
    >> Network Adapter (rev 01)
    >>
    >> 03:07.0 0280: 168c:0023 (rev 01)
    >>
    >> [ 38.778172] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    >> [ 39.817375] wlan0: authenticate with xx:xx:xx:xx:xx:xx (try 1)
    >> [ 39.819349] wlan0: authenticated
    >> [ 39.828523] wlan0: associate with xx:xx:xx:xx:xx:xx (try 1)
    >> [ 39.838597] wlan0: RX AssocResp from xx:xx:xx:xx:xx:xx (capab=0x431
    >> status=0 aid=2)
    >> [ 39.838599] wlan0: associated
    >> [ 39.839098] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
    >> wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:"Muramatsu"
    >> Mode:Managed Frequency:2.447 GHz Access Point:
    >> xx:xx:xx:xx:xx:xx
    >> Bit Rate=1 Mb/s Tx-Power=20 dBm
    >> Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
    >> Power Managementff
    >> Link Quality=55/70 Signal level=-55 dBm
    >> Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    >> Tx excessive retries:0 Invalid misc:42 Missed beacon:0
    >>
    >> Cell 04 - Address: xx:xx:xx:xx:xx:xx
    >> Channel:8
    >> Frequency:2.447 GHz (Channel 8)
    >> Quality=54/70 Signal level=-56 dBm
    >> Encryption keyn
    >> ESSID:"MYESSIDNAME"
    >> Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 6 Mb/s
    >> 12 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
    >> Bit Rates:9 Mb/s; 18 Mb/s; 48 Mb/s; 54 Mb/s
    >> Mode:Master
    >> Extra:tsf=000000fd0e9437da
    >> Extra: Last beacon: 45ms ago
    >> IE: Unknown: 00094D7572616D61747375
    >> IE: Unknown: 010882848B960C183048
    >> IE: Unknown: 030108
    >> IE: Unknown: 0706555320010B1B
    >> IE: Unknown: 2A0100
    >> IE: Unknown: 32041224606C
    >> IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
    >> Group Cipher : TKIP
    >> Pairwise Ciphers (1) : CCMP
    >> Authentication Suites (1) : PSK
    >> Preauthentication Supported
    >> IE: WPA Version 1
    >> Group Cipher : TKIP
    >> Pairwise Ciphers (2) : TKIP CCMP
    >> Authentication Suites (1) : PSK
    >>

    >
    > In KDE Netowork Manager I can't to add a New connection, only VPN tab
    > is enabled.
    > I password to wriless lan is ok.
    > I don't have enabled firewall on router.
    > I have disabled the firewall software in Yast.
    > On Win7 my wriless is running fine.
    >
    > My ifconfig -a
    >>
    >> eth0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx
    >> inet addr:xxx.xxx.x.xxx Bcast:255.255.255.255
    >> Mask:255.255.255.0
    >> UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:576 Metric:1
    >> RX packets:13798 errors:0 dropped:1 overruns:0 frame:0
    >> TX packets:10868 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    >> collisions:0 txqueuelen:1000
    >> RX bytes:6925929 (6.6 Mb) TX bytes:957799 (935.3 Kb)
    >> Interrupt:41 Base address:0xc000
    >>
    >> lo Link encap:Local Loopback
    >> inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    >> inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    >> UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    >> RX packets:121 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    >> TX packets:121 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    >> collisions:0 txqueuelen:0
    >> RX bytes:13381 (13.0 Kb) TX bytes:13381 (13.0 Kb)
    >>
    >> wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx
    >> inet addr:xxx.xxx.x.xxx Bcast:255.255.255.255
    >> Mask:255.255.255.0
    >> UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:576 Metric:1
    >> RX packets:2056 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    >> TX packets:37 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    >> collisions:0 txqueuelen:1000
    >> RX bytes:728605 (711.5 Kb) TX bytes:7284 (7.1 Kb)
    >>


    Yes, however you have obfuscated important information, thus the exact commands
    will not be possible.

    If your IP address is 192.168.X.X, do not bother. Thousands of us also use those
    NAT addresses. They are non-routing and are not unique.

    As wlan0 got an IP address, you likely have a routine problem. Please post the
    output of the '/sbin/route -n' command. Put the posted information inside a
    tag pair.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •