Results 1 to 6 of 6

Thread: KDE cant mount external disk after update

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    719

    Default KDE cant mount external disk after update

    Just when I thought that my 11.4 work flawlessly, I found that after update of KDE to 4.6.3 (4.6.3) "release 4", device manager cannot mount my USB external drive.

    It finds it, I click "open in file manager", it says "cannot mount transcend drive"
    I had to mount it manually.

    Anyone else with same problem? How to resolve it?
    Emil Beli
    http://www.beli.ws/blog/
    openSUSE 11.4 x64 KDE, ATI 5600, i7 dell inspire laptop

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: KDE cant mount external disk after update

    Did you see this post here about a similar sounding problem?

    Mounting ntfs formatted usb external hdd in Tumbleweed

    Look at message #7 for a possible solution for you.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    719

    Default Re: KDE cant mount external disk after update

    Yap, that resolved problem. Just simple file edit
    Thanks.

    solution is here: Mounting ntfs formatted usb external hdd in Tumbleweed
    Emil Beli
    http://www.beli.ws/blog/
    openSUSE 11.4 x64 KDE, ATI 5600, i7 dell inspire laptop

  4. #4

    Default Re: KDE cant mount external disk after update

    I think this is a related problem,but I can't resolve it. I have a machine on which I've installed 11.4, and I find that after mounting a usb ntfs drive certain directories can't be read.

    I've added the ntfs line to /etc/filesystems as recommended elsewhere, but even after the drive mounts successfully, a few subdirectories on that drive are unreadable, showing no files when in fact there are many. The ls command says
    "Invalid or incomplete multibyte or wide character"
    for these directories. They work fine under 11.3 installations.

    Anyone know why this would be?

  5. #5
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: KDE cant mount external disk after update

    After reading the many entries on this error, it sounds like an invalid language character, possible in a file or directory name. What language are you using normally?

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  6. #6

    Default Re: KDE cant mount external disk after update

    Well that's the thing. I use bog-standard English. One directory is full of music files -- mp3, m4a sort of thing -- and I suppose there may be an odd character in there somewhere, but not the top level directory. Named "music". And the drive works fine on other machines including, e.g., those running OpenSUSE 11.3.

    maab

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •