Results 1 to 3 of 3

Thread: Can't save ALSA configuration

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Location
    Paris & New York
    Posts
    5

    Default Can't save ALSA configuration

    Hi,

    I am a complete newbie on OpenSuse and on OpenSuse forums. I hope I open the thread in the correct section.

    I have just installed OpenSuse 11.4 with XFCE environment on my Acer Aspire 5738Z.

    Everytime I boot, I need to configure manually the "capture device" with Alsamixer to change it from "micro" to "internal micro".

    I tried to save the settings using alsactl store/restore as I do with Ubuntu, but it doesn't work. Every time I restart my computer, the capture is on "micro" again.

    Does anyone have an idea about how to save the settings permanently ?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Toronto,Canada
    Posts
    549

    Default Re: Can't save ALSA configuration

    in multimedia there is a how to. Follow that and hopefully you'll be fine. I did many times with that tutorial.This should have been in the multimedia and if posted there I know that oldcpu will help you. Follow the instructions and post as many info as possible so he could understand your problem.
    Good luck.

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Location
    Paris & New York
    Posts
    5

    Default Re: Can't save ALSA configuration

    Thanks dmera. I followed the tutorial but it didn't solve the problem. I'll post a new thread in the "session" section. It may be more relevant.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •