Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Somewhere in space
    Posts
    36

    Question VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    Hello,

    I have problem with VLC player. The problem, from the image below, appears whenever I open video file. I click Ok, and a everything is ok, until I jump to another time sequence, when sound and subtitles disappear.


    Terminal log:
    VLC media player 1.1.8 The Luggage (revision exported)
    Blocked: call to unsetenv("DBUS_ACTIVATION_ADDRESS")
    Blocked: call to unsetenv("DBUS_ACTIVATION_BUS_TYPE")
    [0x6090c0] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
    Blocked: call to setlocale(6, "")
    Warning: call to srand(1304761011)
    Warning: call to rand()
    Blocked: call to setlocale(6, "")

    (process:10752): Gtk-WARNING **: Locale not supported by C library.
    Using the fallback 'C' locale.
    [0x634a90] signals interface error: signal 17 overriden (0x7f912d678200)
    [0x634a90] signals interface error: /usr/lib64/libQtCore.so.4(?)[(nil)]
    [0x37a65b0] xcb_xv generic error: unknown XVideo YUV format 4745504d (MPEG)
    [0x37a65b0] xcb_xv generic error: unknown XVideo YUV format 4745504d (MPEG)
    [0x37a65b0] xcb_xv generic error: unknown XVideo YUV format 4745504d (MPEG)
    [0x37a65b0] xcb_xv generic error: unknown XVideo YUV format 4745504d (MPEG)
    [0x37a65b0] xcb_xv generic error: unknown XVideo YUV format 4745504d (MPEG)
    [0x634a90] signals interface error: signal 17 overriden (0x7f912d678200)
    [0x634a90] signals interface error: /usr/lib64/libQtCore.so.4(?)[(nil)]
    Can you help me to solve this problem?


    Bard
    Last edited by Dragon_Bard; 07-May-2011 at 05:42. Reason: i did not complete previous post

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ελλάδα(Αθήνα)-Россия (г. Красноярск)
    Posts
    1,711

    Default Απ: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    Could you give us the features of your graphics card and drivers who you use?
    Πάντα Φιλικά, Στάμος.
    Desktop: openSUSE Leap 15.3||x86_64||Gnome 3.14 & KDE 5||AMD Ryzen 7 8 core||Nvidia GTX 1080 Ti Gaming Edition
    Γλώσσες Προγραμματισμού: C++, Qt developing.
    http://bit.ly/fT8Hfi

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Aveiro, Portugal
    Posts
    313

    Default Re: Απ: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    Install the proprietary driver for your graphics adapter.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Somewhere in space
    Posts
    36

    Default Re: Απ: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    The graphic card is integrated VIA VT3108 K8M800
    xorg-x11-driver-video-unichrome is currently installed.
    Any suggestions?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    Dragon Bard wrote:

    >
    > The graphic card is integrated VIA VT3108 K8M800
    > xorg-x11-driver-video-unichrome is currently installed.
    > Any suggestions?
    >

    I would give the openchrome driver a try (I had problems after 11.4 install
    with video on an older laptop with via chrome 9 graphics a few weeks ago,
    which was solved by switching the driver from unichrome to openchrome).
    I cannot guarantee that it works for you, you have to try it, it is probably
    not exactly the same hardware, I remember it was K8M8xx, but I cannot check
    if it was exactly K8M800, since this was not my laptop).
    In case you want to test it you will need to add this repository
    http://download.opensuse.org/reposit.../openSUSE_11.4

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.2 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  6. #6
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Somewhere in space
    Posts
    36

    Question Re: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    Alright. I have installed openchrome.
    Should I remove unichrome, or attempt any other operation?
    Should I adjust any setting?
    Any clues?

  7. #7
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    Dragon Bard wrote:

    >
    > Alright. I have installed openchrome.
    > Should I remove unichrome, or attempt any other operation?
    > Should I adjust any setting?
    > Any clues?
    >

    Remove unichrome. After that first try without any settings (if you already
    have a xorg.conf file in /etc/X11 from somewhere while you made your earlier
    tests - remove it or rename it).
    Your xserver should now automatically use the openchrome driver (instead of
    unichrome or vesa) after reboot or if you don't want to reboot change to
    "init 3" and then to "init 5" as root.
    If your xserver works, open a terminal and run the command xvinfo to see if
    hardware acceleration for video works.
    If something is unclear from what I wrote, simply ask and I will try to
    clarify.

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.3 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  8. #8
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Somewhere in space
    Posts
    36

    Default Re: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    I don't have xorg.conf, but I have xorg.conf.install
    Are these two the same?
    Should it be removed or renamed, and if it should be renamed, how should it be called?

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    On 2011-05-15 23:06, Dragon Bard wrote:
    >
    > I don't have xorg.conf, but I have xorg.conf.install
    > Are these two the same?
    > Should it be removed or renamed, and if it should be renamed, how
    > should it be called?


    No, no, & no.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.2 x86_64 "Emerald" at Telcontar)

  10. #10
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Somewhere in space
    Posts
    36

    Thumbs up Re: VLC problem openSUSE 11.4 /w GNOME

    Right.
    I have typed xvinfo in terminal, and I have got this:
    Code:
    X-Video Extension version 2.2
    screen #0
      Adaptor #0: "XV_SWOV"
        number of ports: 1
        port base: 62
        operations supported: PutImage 
        supported visuals:
          depth 24, visualID 0x21
        number of attributes: 6
          "XV_COLORKEY" (range 0 to 16777215)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 2081)
          "XV_BRIGHTNESS" (range 0 to 10000)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 5000)
          "XV_CONTRAST" (range 0 to 20000)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 10000)
          "XV_SATURATION" (range 0 to 20000)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 10000)
          "XV_HUE" (range -180 to 180)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 0)
          "XV_AUTOPAINT_COLORKEY" (range 0 to 1)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 1)
        maximum XvImage size: 1920 x 1200
        Number of image formats: 6
          id: 0x32595559 (YUY2)
            guid: 59555932-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 16
            number of planes: 1
            type: YUV (packed)
          id: 0x32315659 (YV12)
            guid: 59563132-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 12
            number of planes: 3
            type: YUV (planar)
          id: 0x434d5658 (XVMC)
            guid: 56494100-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 12
            number of planes: 1
            type: YUV (planar)
          id: 0x35315652 (RV15)
            guid: 52563135-0000-0000-0000-000000000000
            bits per pixel: 16
            number of planes: 1
            type: RGB (packed)
            depth: 15
            red, green, blue masks: 0x7c00, 0x3e0, 0x1f
          id: 0x36315652 (RV16)
            guid: 52563136-0000-0000-0000-000000000000
            bits per pixel: 16
            number of planes: 1
            type: RGB (packed)
            depth: 16
            red, green, blue masks: 0xf800, 0x7e0, 0x1f
          id: 0x32335652 (RV32)
            guid: 52563332-0000-0000-0000-000000000000
            bits per pixel: 32
            number of planes: 1
            type: RGB (packed)
            depth: 24
            red, green, blue masks: 0xff0000, 0xff00, 0xff
    Does this mean that video acceleration works?
    VLC seem to be working properly now.
    Should I add any repo for openchrome updating?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •