Results 1 to 5 of 5

Thread: can't boot after system restore

  1. #1
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Damanhour-North-Egypt
    Posts
    90

    Default can't boot after system restore

    hello every one ..

    I had a triple OS xp 7 and Linux Open SUSE 11.4 the last one was the active partition.
    the grup boot loader used to provide a OS selection screen .

    any way , I cant boot my system after restoring a full disk image created by "Acronis TrueImage program" , what happens is that i get a BIOS message
    "there is no operating system insert disk and try again"

    however when i set winxp partation as active i can boot winxp again

    There is some thing I'd like to ask for please ,when i install Linux : did it install grup boot loader on the master boot record or on the boot sector of the / partition ?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: can't boot after system restore

    By default it is installed in the MBR. However, you can choose to install it on / as well, so it depends on what your choice was during the initial install.

    Hint: take a look at Clonezilla. I used Acronis Trueimage at the very beginning of my PC-career, and today I prefer Clonezilla by far (rips a Linux-/-Partition in something like 5 minutes, depending on your cpu etc.).

  3. #3
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Damanhour-North-Egypt
    Posts
    90

    Default Re: can't boot after system restore

    By default it is installed in the MBR
    OK ,i think i have chose the default,,,now when i have restored that image what exactly happened to the boot loader?? and how can restore it?? (i'm using the live cd not the dvd so i don't have that option to fix the system)

    I used Acronis Trueimage at the very beginning of my PC-career,
    well that is good maybe you can explain what happened

    take a look at Clonezilla
    I'll consider that ,,,ithanks

  4. #4

    Default Re: can't boot after system restore

    I'm not quite sure what the issue is but you may get something out of Linux Doesn't Boot
    Vaio F11: i7-720QM 8GB RAM Nvidia GT 330m
    Win 7 Pro 64 bit | openSuse 11.4 64 bit | Arch Linux 64 bit

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: can't boot after system restore

    well that is good maybe you can explain what happened
    Although it's a little OT... AcTrueIm is pretty slow compared to Clonezilla (it should be even slower today, as it can not handle ext4-Partitions [as far as I know] and therefore creates a bit by bit-image). By slow I mean "at least four times as slow as Clonezilla". And it costs money.

    It also lets you choose whether to include the MBR / restore it, by the way.

    Good luck for your recovery.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •