Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

  1. #1

    Default Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    openSUSE 11.4 64 bits
    I have "sensors" package installed and configured with sensors-detect. The cpu temperature monitor plasmoid worked on kde 4.6.0 without problems but after installing 4.6.2 the monitor do not show any info.
    By running "sensor" from konsole I can see the temperature for both processors so it seems to be something related with the kde update.
    Any idea?
    Thanks

  2. #2

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    Hello,

    I've the same problems. I use the following:

    General information:
    Code:
    Kernel:  Linux 2.6.37.1-1.2-desktop x86_64
    Distribution:  openSUSE 11.4 (x86_64)
    KDE:  4.6.2 (4.6.2) "release 3"
    Repositorys:
    Code:
    #  | Alias                                               | Name                                                 | Enabled | Refresh
    ---+-----------------------------------------------------+------------------------------------------------------+---------+--------
     6 | download.opensuse.org-Apps_1                        | openSUSE BuildService - GNOME:Anwendungen            | Yes     | Yes    
     8 | download.opensuse.org-Community_1                   | openSUSE BuildService - Mono:Community               | Yes     | Yes    
     9 | download.opensuse.org-Education_1                   | openSUSE BuildService - Education                    | Yes     | Yes    
    10 | download.opensuse.org-Extra_1                       | openSUSE BuildService - KDE:Extra                    | Yes     | Yes    
    11 | download.opensuse.org-STABLE_1                      | openSUSE BuildService - OpenOffice.org               | Yes     | Yes    
    12 | download.opensuse.org-UpdatedApps_1                 | openSUSE BuildService - KDE:UpdatedApps              | Yes     | Yes    
    13 | download.opensuse.org-Wine_1                        | openSUSE BuildService - Wine-CVS-Pakete              | Yes     | Yes    
    14 | download.opensuse.org-database_1                    | openSUSE BuildService - Datenbank                    | Yes     | Yes    
    17 | download.opensuse.org-lxde_1                        | openSUSE BuildService - LXDE                         | Yes     | Yes    
    18 | download.opensuse.org-mozilla_1                     | openSUSE BuildService - Mozilla                      | Yes     | Yes    
    19 | download.opensuse.org-non-oss                       | Haupt-Repository (NON-OSS)                           | Yes     | Yes    
    20 | download.opensuse.org-openSUSE_11.4_Update_standard | openSUSE BuildService - Virtualisierung (VirtualBox) | Yes     | Yes    
    27 | download.opensuse.org-python_1                      | openSUSE BuildService - devel:languages:python       | Yes     | Yes    
    28 | download.opensuse.org-standard_1                    | Main Repository (Contrib)                            | Yes     | Yes    
    29 | download.opensuse.org-update                        | Update Repository (DEBUG)                            | Yes     | Yes    
    30 | download.opensuse.org-update_1                      | Hauptaktualisierungs-Repository                      | Yes     | Yes    
    33 | ftp.uni-erlangen.de-suse_1                          | Packman Repository                                   | Yes     | Yes    
    40 | openSUSE_11.4_KDE_Extra                             | openSUSE 11.4 KDE Extra                              | Yes     | No     
    41 | openSUSE_11.4_KR46_Core_packages                    | openSUSE 11.4 KR46 Core packages                     | Yes     | Yes    
    42 | openSUSE_11.4_KR46_Extra                            | openSUSE 11.4 KR46 Extra                             | Yes     | Yes    
    43 | openSUSE_11.4_KR46_Unstable:Playground              | openSUSE 11.4 KR46 Unstable:Playground               | No      | Yes    
    44 | openSUSE_11.4_Packmann_Tumbleweed                   | openSUSE 11.4 Packmann Tumbleweed                    | Yes     | Yes    
    45 | openSUSE_11.4_UpdatedApps                           | openSUSE 11.4 KDE UpdatedApps                        | Yes     | Yes    
    51 | tumbleweed                                          | tumbleweed                                           | Yes     | Yes
    Code:
    # zypper se sensors
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    
    S | Name                             | Summary                                   | Type      
    --+----------------------------------+-------------------------------------------+-----------
      | ksensors                         | Sensors frontend for KDE 3.x              | package   
      | ksensors                         | Sensors frontend for KDE 3.x              | srcpackage
      | ksensors-debuginfo               | Debug information for package ksensors    | package   
      | ksensors-debugsource             | Debug sources for package ksensors        | package   
    i | libsensors4                      | Hardware health monitoring library        | package   
    i | libsensors4-32bit                | Hardware health monitoring library        | package   
      | libsensors4-debuginfo            | Debug information for package libsensors4 | package   
      | libsensors4-debuginfo-32bit      | Debug information for package libsensors4 | package   
      | libsensors4-devel                | Hardware health monitoring library        | package   
    i | sensors                          | Hardware health monitoring for Linux      | package   
      | sensors                          | Hardware health monitoring for Linux      | srcpackage
      | sensors-debuginfo                | Debug information for package sensors     | package   
      | sensors-debugsource              | Debug sources for package sensors         | package   
      | xfce4-panel-plugin-sensors       | Hardware sensor plugin for the Xfce panel | package   
      | xfce4-panel-plugin-sensors-devel | Hardware sensor plugin for the Xfce panel | package
    The situation is the same. All System Monitors on the KDE Plasmoid Desktop show only "Temporary Partitions" but not the sensorsd information.

    Code:
    > sensors
    atk0110-acpi-0
    Adapter: ACPI interface
    Vcore Voltage:       +1.10 V  (min =  +0.85 V, max =  +1.70 V)
     +3.3 Voltage:       +3.39 V  (min =  +2.97 V, max =  +3.63 V)
     +5 Voltage:         +4.95 V  (min =  +4.50 V, max =  +5.50 V)
     +12 Voltage:       +12.37 V  (min = +10.20 V, max = +13.80 V)
    CPU FAN Speed:      1201 RPM  (min =  600 RPM)
    CHASSIS FAN Speed:   976 RPM  (min =  600 RPM)
    CHASSIS FAN 2 Speed:1016 RPM  (min =  600 RPM)
    CPU Temperature:     +39.0C  (high = +60.0C, crit = +74.0C)  
    MB Temperature:      +28.0C  (high = +45.0C, crit = +75.0C)

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    On 04/25/2011 09:36 PM, RGBsuse wrote:
    >
    > Any idea?


    has anyone logged a bug against that plasmoid on 4.6.2? if not, it may
    never get fixed..


    but, while waiting for the fix, which is more important to you: running
    4.6.2 or having a temp plasmoid which works?

    my point is that when you upgrade from one version to another you always
    run the risk of breaking something...if you want a working temp then
    back level to 4.6.0 (or even 4.5.5 which runs the temp stuff great!)

    --
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [openSUSE 11.3 + KDE4.5.5 + Thunderbird3.1.8 via NNTP]
    Q: What do you get if you divide the circumference of a jack-o-lantern
    by its diameter?
    A: Pumpkin Pi!

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    Maybe kde 4.6.2 is compiled without the lm_sensors use flag. You should ask
    the packagers/developers from the kde46 repository , they will know and can
    easily change this.

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.2 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    I might be wrong, but I don't think it's a KDE-issue - I used to monitor temperatures with GKRellm and am not able to do so anymore (settings do not show entries for my cpu anymore, but I can monitor fanspeeds and the temperature of my GFX-card). Yet I can monitor the cpu with 'sensors' via Konsole (and KSensors, an old KDE3-app).

    Just my 2.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    gropiuskalle wrote:

    >
    > I might be wrong, but I don't think it's a KDE-issue

    I see the same on 11.3 with kde 4.6.2, the plasmoid does not work (never
    used that vefore, but enabled it now to see) but ksensors does. This points
    even more to an kde issue since ksensors uses the kde3 libs, whereas the
    plasmoid uses the kde4 libs.
    The same plasmoid works here on 11.4 but with kde 4.6.0.

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.2 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  7. #7
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    gropiuskalle wrote:
    > temperatures with GKRellm and am not able to do so anymore

    This maybe unrelated to the other issue, do you know which libraries are
    used by gkrellm for monitoring? I do not use it, so I never looked at it.

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.2 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  8. #8

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    has anyone logged a bug against that plasmoid on 4.6.2? if not, it may
    never get fixed..
    Sure, but I need to first know is someone else is suffering the problem or it is just me: flooding bugzilla with false alarms it is not useful either.

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    but, while waiting for the fix, which is more important to you: running
    4.6.2 or having a temp plasmoid which works?

    my point is that when you upgrade from one version to another you always
    run the risk of breaking something...if you want a working temp then
    back level to 4.6.0 (or even 4.5.5 which runs the temp stuff great!)
    For my part, a stable desktop: plasma 4.6.0 did not work very well on my system so I tried a bug fix release. Everything is working perfectly now but this dammed plasmoid...

    I'm using KDE:/Release:/46/ and KDE:/Extra/KDE_Release_46_openSUSE_11.4 repos which gave me kde 4.6.2 release 3. Someone told me he do not have the problem but that he have 4.6.2 release 391

  9. #9

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    Quote Originally Posted by martin_helm View Post
    Maybe kde 4.6.2 is compiled without the lm_sensors use flag. You should ask
    the packagers/developers from the kde46 repository , they will know and can
    easily change this.
    I post this issue to the opensuse-kde@opensuse.org Mailing list. But only "C." told me, that he have the same problem.

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    has anyone logged a bug against that plasmoid on 4.6.2? if not, it may never get fixed.
    No, only if is needed and it's detected as real bug.

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    but, while waiting for the fix, which is more important to you: running 4.6.2 or having a temp plasmoid which works?

    It's not mandatory - so I do nothing some days - so I've seen that it's longer time not soleved - I google and find this task - so I post that I've the same problem - no more and no less.

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    my point is that when you upgrade from one version to another you always run the risk of breaking something...if you want a working temp then back level to 4.6.0 (or even 4.5.5 which runs the temp stuff great!)
    It's clear and so I do not angry - I only friendly told here that I've a - very small - problem. But I'm only using SUSE since Version 6.2 is coming out - so I'm not really a beginner - I think so.


    Ciao

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Temperature plasmoid do not work on kde 4.6.2

    On 04/26/2011 09:06 PM, ulfbart wrote:
    >
    >


    my hope is that eventually the bug gets logged and fixed..

    --
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [openSUSE 11.3 + KDE4.5.5 + Thunderbird3.1.8 via NNTP]
    Q: What do you get if you divide the circumference of a jack-o-lantern
    by its diameter?
    A: Pumpkin Pi!

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •