Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Madison, Wisconsin North America
    Posts
    222

    Default Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    OpenSuse 11.4 64 bit Gnome 2.3
    GeForce 7300 SE/7200 GS

    I have the latest versions of these installed (other than nvidia drivers all else was part of the fresh install)
    nvidia-gfxG01-kmp-default
    nvidia-gfxG02-kmp-default
    x11-video-nvidiaG01
    x11-video-nvidiaG02
    xorg-x11-driver-video-nouveau


    The text issue is not consistent. Basically, I will view a web page, or use a text editor and some letters will not be fully visible. Some letters may be missing. Then they randomly reappear. The cursor maybe invisible or it will stay in another spot for a while.

    I have an older screen which could be part of the problem, but I had no issues in 11.2. Although the highest screen resolution I can have now is 1024*786. In 11.2, I was able to have a higher resolution. How can I clarify anything to help remedy this issue?
    All the virtuous deeds and merit ... can be destroyed by just one moment of anger.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,108
    Blog Entries
    40

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    Quote Originally Posted by the_Dude_abides View Post
    The text issue is not consistent. Basically, I will view a web page, or use a text editor and some letters will not be fully visible. Some letters may be missing. Then they randomly reappear. The cursor maybe invisible or it will stay in another spot for a while.
    What happens if you switch to konsole and back ?

    ie when this happens press <ctrl><alt><F2> and then immediately press (to get back to GUI) <ctrl><alt><F7> ?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Madison, Wisconsin North America
    Posts
    222

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    Hi, oldcpu,

    <ctrl><alt><F2> gives me a black screen
    <ctrl><alt><F7> brings me back

    There is no change. I had a text document up with the issue on hand. I did the commands and the issue is still present.
    All the virtuous deeds and merit ... can be destroyed by just one moment of anger.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,108
    Blog Entries
    40

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    You have installed your drivers via the repository method (which I do not use). Also , I can not even tell if you are using those drivers (as simply listing them is not enough to say they are actually loaded). I'm also not familiar with gnome.

    So while I think you need to check the /var/log/Xorg.0.log file to confirm the proprietary driver is actually loaded, even if you confirm that I do not think I can help. Sorry.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    I have seen this behaviour on gnome when using compiz with desktop effects
    enabled on 11.4.
    Some applications which seem to run maximized are not fully maximized (there
    seems to be few pixels around them still unused) and the content appears to
    be crippled. There were two solutions:
    Do an additional click (or was it a double click? not sure) onto the title
    bar of the window which looks bad or simply disable the desktop effects in
    the compiz config manager.

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.2 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Madison, Wisconsin North America
    Posts
    222

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    I have to run out, but I will try this later
    All the virtuous deeds and merit ... can be destroyed by just one moment of anger.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Madison, Wisconsin North America
    Posts
    222

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    As a workaround:

    Thanks martin_helm, as you said,
    Do an additional click (or was it a double click? not sure) onto the title
    Yes the double click on the title bar works. The solution seems so easy, that I'm not sure why I haven't tried it before.

    Also, I briefly looked in /var/log/Xorg.0.log file. What exactly should I be looking for the recognize if my Nvidia driver is properly loaded?
    All the virtuous deeds and merit ... can be destroyed by just one moment of anger.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,108
    Blog Entries
    40

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    Quote Originally Posted by the_Dude_abides View Post
    Also, I briefly looked in /var/log/Xorg.0.log file. What exactly should I be looking for the recognize if my Nvidia driver is properly loaded?
    Look for many occurrences of something like "(II) NVIDIA(0) ............. "

    For example
    Code:
     [    14.942] (II) NVIDIA(0): [DRI2] Setup complete
    That will indicate the NVIDIA driver is loaded. If instead you see "NOUVEAU" or "NV" or "VESA" or "FBDEV" in multiple occurrences and no "NVIDIA" you will know you have a different driver loaded.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    It will most probably not help (to ensure the proprietary driver runs). I
    had this glitch with the proprietary nvidia driver and others reported it
    with intel cards.
    It seems not to be very hardware related (different GPUs, different drivers
    but same result) and seems to be a bug in compiz.
    I do not have the other thread at hand now. As far as I remember the OP
    filed a bug report.

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.2 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  10. #10
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: Text disapears on webpages, text editors, email clients, etc.

    This is the bug report at the end you will find the reference to the oiginal
    discussion about it.

    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=679900

    --
    PC: oS 11.3 64 bit | Intel Core2 Quad Q8300@2.50GHz | KDE 4.6.2 | GeForce
    9600 GT | 4GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.6.0 | nVidia
    ION | 3GB Ram

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •