Results 1 to 9 of 9

Thread: Installing Audacity rpm

  1. #1

    Default Installing Audacity rpm

    When I try to install stable rpm of Audacity, the error says package already exists and won't install it. Problem is the beta version 1.3.13 from the repositories is buggy (pitch shift crashes the program).

    How can I get around this and install a different rpm of audacity? Or alternately, stop pitch shift from crashing the program.

    Opensuse 11.4

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Installing Audacity rpm

    If you are using the Packman version you should report it
    PackMan :: Informationen zum Paket audacity
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    5,500

    Default Re: Installing Audacity rpm

    Audacity 1.3.12-12.1 is in 11.4's standard Oss repo, and that's where I installed it from.

    openSUSE Factory has 1.3.13 and so does packman-multimedia repo, so did you get your 1.3.13 from one of those? How did you instal it?

  4. #4

    Default Re: Installing Audacity rpm

    I show audacity 1.3.13 on all the repositories, even OSS. I am running opensuse 11.4 (celadon)

    I installed it from the packman repository and tried the other one from OSS. Both crash when I try to use pitch shift.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Installing Audacity rpm

    Quote Originally Posted by creighton1 View Post
    I show audacity 1.3.13 on all the repositories, even OSS. I am running opensuse 11.4 (celadon)

    I installed it from the packman repository and tried the other one from OSS. Both crash when I try to use pitch shift.
    Look again

    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    5,500

    Default Re: Installing Audacity rpm

    Quote Originally Posted by creighton1 View Post
    I show audacity 1.3.13 on all the repositories, even OSS.
    I'm not sure about that, because OSS doesn't normally change after release, and I have 1.3.12 from there. What tool are you using to display the package release level?

    I installed it from the packman repository and tried the other one from OSS. Both crash when I try to use pitch shift.
    Ok, I will try to reproduce that with the oss version at 1.3.12 and report back here. In the meantime post back with answer to that question above.

  7. #7

    Default Re: Installing Audacity rpm

    Ah, I found the 1.3.12 in the dropdown at the bottom of the page. Thanks. I had to click on "versions" to see it though.

    Ok, so 1.3.12 doesn't open mp3's. I'm back to the beta version, opens mp3's fine, but still crashes using pitch shift effect.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Installing Audacity rpm

    Quote Originally Posted by creighton1 View Post
    Ah, I found the 1.3.12 in the dropdown at the bottom of the page. Thanks. I had to click on "versions" to see it though.

    Ok, so 1.3.12 doesn't open mp3's. I'm back to the beta version, opens mp3's fine, but still crashes using pitch shift effect.
    The Packman version is packaged for the mp3's
    So, like I said, report it to Pascal
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    5,500

    Default Re: Installing Audacity rpm

    Quote Originally Posted by creighton1 View Post
    Ah, I found the 1.3.12 in the dropdown at the bottom of the page. Thanks. I had to click on "versions" to see it though.

    Ok, so 1.3.12 doesn't open mp3's. I'm back to the beta version, opens mp3's fine, but still crashes using pitch shift effect.
    Yes I just discovered that re mp3's and I don't have a .wav on my notebook where 1.3.12 is. It has Effects menu > Change Pitch, but 1.3.13 should have [since 1.3.7] "High-quality "Sliding Time Scale/Pitch Shift" effect".

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •