Results 1 to 7 of 7

Thread: Forums Web Login layout messed up

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    13,295
    Blog Entries
    2

    Default Forums Web Login layout messed up

    Noticed it for a few days now, at first thought might be due to a slow/bad Internet connection but apparently it isn't.

    Is easily noticed, the content pane is displayed below (apparently outside) the standard theme template instead of in the Content Pane (main pane to right of navigation pane).

    Tony

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,699
    Blog Entries
    1

    Default Re: Forums Web Login layout messed up

    I'm not experiencing this problem with FF 3.6.16. Maybe your browser?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    15,671
    Blog Entries
    3

    Default Re: Forums Web Login layout messed up

    I haven't noticed any change. Granted, that might only show that I am not very observant.

    Is it possible that you have installed a browser add-on that could be causing what you are seeing?
    openSUSE Leap 15.3; KDE Plasma 5.18.6;

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Forums Web Login layout messed up

    Noticed it for a few days now, at first thought might be due to a slow/bad Internet connection but apparently it isn't.

    Is easily noticed, the content pane is displayed below (apparently outside) the standard theme template instead of in the Content Pane (main pane to right of navigation pane).

    Tony
    Tony, why not do a screen capture and post it some where for us to see? Perhaps looking at what you see might help determine the source of the problem.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Forums Web Login layout messed up

    On 04/21/2011 03:06 AM, jdmcdaniel3 wrote:
    >
    > Tony, why not do a screen capture and post it some where for us to see?
    > Perhaps looking at what you see might help determine the source of the
    > problem.


    my guess is it looks like this:

    http://www.imagebam.com/image/59f8cb128880377

    been that way well over a year here...

    but, if i F11 to full screen (or drag a corner to make the pane wider)
    it goes to the correct layout (openSUSE Login banner etc, to the right
    of the left column, instead of below it..)

    i guess it is a html/css coding fault to "stack" the two columns rather
    than display a horizontal scroll bar....

    same happened in earlier firefoxes (currently on 3.6.16), and also in
    Chrome and Konqueror..

    i think it has been reported before, and fixed before...but, it is one
    of those things that breaks whenever the web forum's software is
    'upgraded'..

    --
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [openSUSE 11.3 + KDE4.5.5 + Thunderbird3.1.8 via NNTP]
    A Penguin Being Tickled - http://www.youtube.com/watch?v=0GILA0rrR6w

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    13,295
    Blog Entries
    2

    Default Re: Forums Web Login layout messed up

    The day following my initial post, the problem was fixed.
    Yes, DenverD's screenshot displays what I saw.

    Sorry for not checking back into this thread earlier...

    Tony

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Forums Web Login layout messed up

    On 04/30/2011 10:06 PM, tsu2 wrote:
    >
    > The day following my initial post, the problem was fixed.


    still broken here...you must have changed something...screen size or
    browser window size, or browser itself (if click F11 to send firefox to
    full screen then the <div id="right_column"> will render next to, rather
    than under <div id="globalWrapper"> as it 'should'

    the code has *fixed width* divisions, and when the browser pane is too
    small, it _stacks_ the two columns..

    why then it doesn't display a horizontal scroll i don't know..

    i found that changing width from:
    #left_column { width:162px; }
    #right_column { width:63.7em; }

    to:
    #left_column { width:162px; }
    #right_column { width:53.7em; }

    solved the problem here, for my 'comfortable' browser width...but, i
    think it would be better to make the right column a variable width. as i
    don't have to make my browser window much smaller to again cause the
    stacking (then "width:43.7em;" 'fixes' it again..

    the how-to have a fixed width nav column and variable width content
    column is covered in a multitude of on line tutorials, here is one such:

    http://almirante.users.sourceforge.n...css-layout.htm

    --
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [openSUSE 11.3 + KDE4.5.5 + Thunderbird3.1.8 via NNTP]
    HACK Everything -> http://www.youtube.com/watch?v=j5b4CCe9pS8&NR=1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •