Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: banshee wont play

  1. #1

    Default banshee wont play

    I recently installed banshee from the gnome 3 site with the one click installer and everything went fine but clicking on an mp3 does nothing it wont play. ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: banshee wont play

    As usual... start it via a terminal and post the output.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ελλάδα(Αθήνα)-Россия (г. Красноярск)
    Posts
    2,919

    Default Απ: banshee wont play

    First of all try to run Banshee in terminal
    Secondly I want to see your repos
    Code:
    su
    Code:
    # zypper lr -d
    Πάντα Φιλικά, Στάμος.
    Desktop: openSUSE Leap 15||x86_64||Gnome 3.14 & KDE 5||AMD Ryzen 7 8 core||Nvidia GTX 1070 Ti Gaming Edition
    Γλώσσες Προγραμματισμού: C++, Qt developing.
    http://bit.ly/fT8Hfi

  4. #4

    Default Re: Απ: banshee wont play

    first of all my reports from playing a mp3:

    Code:
    [Info  13:54:40.552] Unable to bind DAAP Proxy to port 8089
    ** Message: PackageKit: xid = 41943085
    ** Message: PackageKit: Codec nice name: MPEG-1 Layer 3 (MP3) decoder
    ** Message: PackageKit: ignoring field named parsed
    ** Message: PackageKit: field is: mpegaudioversion, type: gint
    ** Message: PackageKit: field is: mpegversion, type: gint
    ** Message: PackageKit: field is: layer, type: gint
    ** Message: PackageKit: structure: gstreamer0.10(decoder-audio/mpeg)(mpegaudioversion=1)(mpegversion=1)(layer=3)
    ** Message: PackageKit: Did not install codec: Process /usr/bin/gpk-dbus-service exited with status 1
    [Warn  13:56:16.444] Seem to be stuck loading file:///home/adam/Music/Britney%20Spears%20-%20Femme%20Fatale%20(Deluxe%20Edition)%20(2011)%20Pop%20DutchReleaseTeam/04%20-%20Britney%20Spears%20-%20I%20Wanna%20Go.mp3, so re-trying
    it never leaves the "retrying" and it never plays. at first it was some "missing mp3 codec do you want me to search?" so I said yes. but it did nothing

    as for my repos:

    Code:
    #  | Alias                            | Name                             | Enabled | Refresh | Priority | Type   | URI                                                                         | Service
    ---+----------------------------------+----------------------------------+---------+---------+----------+--------+-----------------------------------------------------------------------------+--------
     1 | Banshee                          | Banshee                          | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/Banshee/openSUSE_Factory/         |        
     2 | KernelStandard                   | KernelStandard                   | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/Kernel:/stable/standard/          |        
     3 | Mono                             | Mono                             | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/Mono/openSUSE_11.3/               |        
     4 | Updates-for-openSUSE-11.4-11.4-0 | Updates for openSUSE 11.4 11.4-0 | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/11.4/                                   |        
     5 | banshee                          | banshee                          | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/Banshee/openSUSE_11.4/            |        
     6 | ffAlpha                          | ffAlpha                          | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/mozilla:/alpha/openSUSE_11.4/     |        
     7 | home:fcrozat:gnome3_11.4         | home:fcrozat:gnome3_11.4         | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/home:fcrozat:gnome3/openSUSE_11.4 |        
     8 | openSUSE_11.4_OSS                | openSUSE_11.4_OSS                | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/11.4/repo/oss                     |        
     9 | openSUSE_11.4_Updates            | openSUSE_11.4_Updates            | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/11.4                                    |        
    10 | repo-debug                       | openSUSE-11.4-Debug              | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/debug/distribution/11.4/repo/oss/              |        
    11 | repo-debug-update                | openSUSE-11.4-Update-Debug       | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/debug/update/11.4/                             |        
    12 | repo-non-oss                     | openSUSE-11.4-Non-Oss            | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/11.4/repo/non-oss/                |        
    13 | repo-oss                         | openSUSE-11.4-Oss                | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/11.4/repo/oss/                    |        
    14 | repo-source                      | openSUSE-11.4-Source             | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/source/distribution/11.4/repo/oss/             |        
    15 | vlc                              | vlc                              | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.videolan.org/pub/vlc/SuSE/11.4/

  5. #5

    Default Re: Απ: banshee wont play

    hello? any one out there?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Απ: banshee wont play

    Your list of repositories is basically a bad mess. Search this forum on how to properly configure multimedia-support on openSUSE and tidy that list a bit. Less is more when it comes to package management.

    Edit:

    hello? any one out there?
    This is not an IRC. Be patient when waiting for replies.

  7. #7

    Default Re: Απ: banshee wont play

    So I managed to clean out the repos - or at least remove a few i didnt need. VLC, Kernel and MONO I do need.
    Any ways. I still cant get banshee to play. what are the specific commands I need to do in the terminal or the specific codecs i need and the steps I need to take to get banshee to play?

    Key word: Specific

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Re: banshee wont play

    See Carl's sticky on multimedia support:

    Multimedia in One Click

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: banshee wont play

    VLC, Kernel and MONO I do need.
    The Packman repository offers a vast choice of multimedia apps and (much) more, so you won't need the videolan repo. Several Videolan packages are not compatible with Packman packages (and the VLC player is offered by Packman as well).

    Edit: Have you tried the Banshee package from the standard oss repository?

    Edit again: I also notice that you have two Banshee repositories activated, therefore conflicts are quite natural (esp. since you have set all repositories on the same prority).

  10. #10

    Default Re: banshee wont play

    I removed all but the core suse, gnome and then the VLC, Kernel and MONO repos so I will re-install the core opensuse banshee

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Banshee doesn't play video, but tries to
    By dragonbite in forum Multimedia
    Replies: 1
    Last Post: 22-Jan-2010, 08:28
  2. can not play mp3 in banshee
    By Easgs in forum Multimedia
    Replies: 4
    Last Post: 29-Jul-2008, 10:18

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •