Hello. Yesterday I was downloading torrent using kTorrent, and due to the process I left my PC 'on' the whole night. This morning, when I tried to log-in, the PC didn't responding. There was just a whole black screen on the monitor, but oddly the mouse cursor still appeared and even responded if I moved it.

Any method to log-in (even the alt + Prt Scr SysRq and R - S - E - I - U - B/O method) didn't worked. The last option left was the hard-reset. And when it reboot back, the BIOS seem unable to detect the HDD, but not the CD/DVD drive. Clueless and didn't know what to do next, I just shutdown the PC and left it for a while.

About 3 hours later, I restarted the PC. Fortunately, all appeared and worked as normal. Thought that it was a bug, I intended to file it in Bugzilla. Unintentionally, I searched in Bugzilla, if the bug had been reported before. And it leaded me to :https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=577140. Seem to me, the symptoms are similar to my situation.

So, I'm hoping, base on the Bugzilla bug report above, someone could confirm, if this fixes/patch suit and able to fix my PC situation? And if the fixes/patch suit, how could I apply it on my PC? Hope someone could shed me some light. Thanks.

lspci :

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 10)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 10)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation N10/ICH7 Family SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G98 [GeForce 8400 GS] (rev a1)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8131 Gigabit Ethernet (rev c0)

Others specifications :

OS - Linux 2.6.34.7-0.7-desktop i686
System - OpenSUSE 11.3 (i586)
KDE - 4.4.4 ( KDE 4.4.4) "release 3"
CPU Information - Intel (R) Pentium (R) Dual CPU E2160@1.80 GHz 2 cores
Motherboard - Gigabyte G31M - ES2L
HDD - Samsung HD502HJ (/dev/sda)
CD/DVD - TSSTcorp CDDVDW SH-S223C (/dev/sr0)

Display info :
nVidia Corporation G98 (GeForce 8400GS)
2D driver - nouveau
3D driver - nouveau Gallium (7.8.2)

Please, for any other needed information, just ask. I'll provide it as soon as possible.