Results 1 to 3 of 3

Thread: K3B in HAL free openSUSE 11.3 (No CD/DVD/BD writer found)

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Nairobi, Kenya
    Posts
    45

    Question K3B in HAL free openSUSE 11.3 (No CD/DVD/BD writer found)

    Hello, I have been trying to make a HAL free openSUSE 11.3 build in suse studio for some time now. The problem is, I keep getting a K3B system configuration problem: No CD/DVD/BD writer found. I have been researching on the problem for almost a week and I can't seem to find a solution. I have also been reading about the packages that took over HAL's functionality. My system is mainly Gnome but I have included K3B as I consider it a superior solution to brasero.

    Here is a brief overview of my system:
    • Gnome 2.32 from Gnome Factory.

    • KDE 4.6 from KDE Stable.

    • K3B 2.0.2-8 from Packman.

    • Udev, Udisk, Upower and Media-player-info as HAL replacements.

    • Kernel 2.6.38 from Kernel Stable.

    • Latest Xorg.


    First Question: I'm I missing any packages that provide some form of HAL's functionality? How were SUSE engineers able to achieve a HAL free openSUSE 11.4?

    When I excluded HAL from the selected software packages, I recieved no errors. I'm guesing it's because of the updated KDE.

    I would really appreciate any help on this.

    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Nairobi, Kenya
    Posts
    45

    Lightbulb Re: K3B in HAL free openSUSE 11.3 (No CD/DVD/BD writer found)

    I was going through the build in suse studio when I noticed the following: QEMU DVD-ROM ( /dev/sr0 ) from Yast hardware information. I'm not sure but I think DVD-ROM means the optical drive has no write capabilities. Sorry, I have been doing all my testdrives in suse studio. Could this be the source of my warning message (No CD/DVD/BD writer found)?

    Thanks.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Nairobi, Kenya
    Posts
    45

    Red face Re: K3B in HAL free openSUSE 11.3 (No CD/DVD/BD writer found) SOLVED

    I did a physical install of the build and everything worked out fine. Anyway after downloading a few faulty builds of my own, I kind of took the entire online testdrive thing all too seriously.

    Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •