Results 1 to 2 of 2

Thread: SIGSEGV in xsltproc

  1. #1

    Default SIGSEGV in xsltproc

    Dear OpenSuSE community,

    After upgrading few libraries (which does not look to be relevant to xsltproc), xsltproc started to SIGSEGV:

    Code:
    # /usr/bin/xsltproc manual.sgml
    Segmentation fault
    
    # strace /usr/bin/xsltproc manual.sgml
    execve("/usr/bin/xsltproc", ["/usr/bin/xsltproc", "manual.sgml"], [/* 67 vars */]) = 0
    brk(0)                                  = 0x804f000
    ... cut ...
    stat64("/usr/share/xml/docbook/schema/dtd/4.5/dbnotnx.mod", {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=4521, ...}) = 0
    stat64("/usr/share/xml/docbook/schema/dtd/4.5/dbnotnx.mod", {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=4521, ...}) = 0
    stat64("/usr/share/xml/docbook/schema/dtd/4.5/dbnotnx.mod", {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=4521, ...}) = 0
    open("/usr/share/xml/docbook/schema/dtd/4.5/dbnotnx.mod", O_RDONLY|O_LARGEFILE) = 5
    _llseek(5, 0, [0], SEEK_CUR)            = 0
    read(5, "<!-- ..........................."..., 8192) = 4521
    read(5, "", 3671)                       = 0
    --- SIGSEGV (Segmentation fault) @ 0 (0) ---
    +++ killed by SIGSEGV +++
    Segmentation fault
    Are there any ideas, where to look at?

    Additional info:

    Code:
    # ldd /usr/bin/xsltproc | /usr/bin/egrep -i -o '(/usr)?/lib/[A-Z\.0-9]+' | while read lib
    ; do ls -l1 $lib; done
    lrwxrwxrwx 1 root root 17 Apr  1 14:21 /usr/lib/libxslt.so.1 -> libxslt.so.1.1.26
    lrwxrwxrwx 1 root root 18 Apr  1 14:21 /usr/lib/libexslt.so.0 -> libexslt.so.0.8.15
    lrwxrwxrwx 1 root root 16 Jun  1  2010 /usr/lib/libxml2.so.2 -> libxml2.so.2.7.3
    lrwxrwxrwx 1 root root 14 Mar 29 16:33 /lib/libc.so.6 -> libc-2.11.3.so
    lrwxrwxrwx 1 root root 14 Mar 29 16:33 /lib/libm.so.6 -> libm-2.11.3.so
    lrwxrwxrwx 1 root root 19 May 31  2010 /lib/libgcrypt.so.11 -> libgcrypt.so.11.4.4
    lrwxrwxrwx 1 root root 15 Mar 29 16:33 /lib/libdl.so.2 -> libdl-2.11.3.so
    lrwxrwxrwx 1 root root 13 Mar 29 16:33 /lib/libz.so.1 -> libz.so.1.2.5

  2. #2

    Default Re: SIGSEGV in xsltproc

    Sorry for report. I've decided to trace the problem with gdb. So I've installed gdb, which required the update of Python libraries:

    Code:
    zypper install gdb python python-sip python-base python-xml libxml2-python
    After this xsltproc started to work normally. Either it get scared, or the installation procedure has triggered some updates... Dunno.

    Closed.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •