Results 1 to 4 of 4

Thread: Freeze of 20-30 seconds when starting computer

  1. #1

    Default Freeze of 20-30 seconds when starting computer

    I have openSUSE 11.4 KDE 64 bit. openSUSE is really great, but I hate the freeze when I startup my computer. Desktop appears but I cannot do anything. This takes approximately 20 to 30 seconds and than my plasmoid-networkmanager shows network is up. As from this moment freeze is over.

    I already tried to switch off ipv6 and put nomodeset in grub, though this is not helping. Does anyone have any idea what this is and how I can solve this?

    Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    29,795

    Default Re: Freeze of 20-30 seconds when starting computer

    Does thiis one help? Long delay after desktop appears
    Henk van Velden

  3. #3

    Default Re: Freeze of 20-30 seconds when starting computer

    Sounds very familiar, I will give it a try tomorrow. I will let you know the results.

    Thanks

  4. #4

    Default Re: Freeze of 20-30 seconds when starting computer

    Took me bit longer, but gave advice from nick_battle a try by disabling pulse-audio this way:

    I found the simplest solution was to disable pulse in YaST (Sound, "Other" button, Pulse Audio Configuration, Disable Pulse Audio).
    It works wonderful, computer startup is much faster. Thank you very much!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •