Results 1 to 2 of 2

Thread: Sendmail + amavis in OpenSUSE 11.4

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    GR
    Posts
    1

    Default Sendmail + amavis in OpenSUSE 11.4

    Hello ladies and gentlemen,

    I am trying to built a mailserver using Sendmail + cyrus + amavisd + TLS authentication.

    All programs used are the latest versions shipped with OpenSUSE 11.4

    I have set-up successfully sendmail+cyrus and I can send e-mail anywhere without a problem using authentication.
    But when I try to integrate amavisd-milter mail delivery hangs at 63% and the following message appears in /var/log/mail :

    Mar 31 12:57:26 erato amavis-milter[20033]: Starting, handing off to smfi_main
    Mar 31 12:57:34 erato sendmail[20038]: STARTTLS=server, relay=evnomia.localnet [192.168.0.11], version=TLSv1/SSLv3, verify=NO, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256
    Mar 31 12:57:34 erato sendmail[20038]: AUTH=server, relay=evnomia.localnet [192.168.0.11], authid=someuser@erato, mech=CRAM-MD5, bits=0
    Mar 31 12:57:34 erato sendmail[20038]: p2V9vY1T020038: from=<someuser@mydomain.com>, size=494, class=0, nrcpts=3, msgid=<201103311257.33784.someuser@mydomain.com>, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=evnomia.localnet [192.168.0.11]
    Mar 31 12:57:51 erato amavis-milter[20033]: p2V9vY1T020038: (mlfi_eom) failed to send() Sender: Broken pipe
    Mar 31 12:57:51 erato amavis-milter[20033]: p2V9vY1T020038: (mlfi_eom) communication failure

    It seems whatever I do, the delivery of the message continues to hang and it can only be received by sendmail only if I stop amavisd. which makes me believe it is rather a problem of amavis than sendmail.

    In order to introduce amavis-milter in sendmail I used the following entry in linux.mc :

    define(`MILTER')dnl
    INPUT_MAIL_FILTER(`milter-amavis', `S=local:/var/run/amavis/amavis-milter.sock, T=S:10m;R:10m;E:10m')

    As for amavisd.conf the entries are the usual needed in order amavis to operate without complain with the addition of this as it was suggested by amavisd documentation :

    $notify_method = 'pipe:flags=q argv=/usr/sbin/sendmail -Ac -i -odd -f ${sender} -- ${recipient}';
    $forward_method = undef;

    I have also uninstall all involved programs, deleted all conf files and re-installed them but alas without any success.

    The same configuration was used at least once with almost all previous SuSE/openSUSE versions since 1998.


    Can somebody provide any insight regarding this matter?

    Thanks in advance
    Nick

  2. #2

    Default Re: Sendmail + amavis in OpenSUSE 11.4

    Can you check sending mail to amavis on command line (maybe with netcat)?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •