Results 1 to 7 of 7

Thread: Scherm wordt zwart na booten (11.4)

 1. #1

  Unhappy Scherm wordt zwart na booten (11.4)

  Na een lange tijd weer op Windows gezeten te hebben, vond ik het toch weer eens tijd voor verandering, dus ben ik gisteren terug overgeschakeld op Opensuse. Ik heb gewoon een nieuwe install gedaan van 11.4 en ben dan begonnen alles te updaten. Ik heb ook nog een paar dingen zelf genstalleerd zoals TeamSpeak, Teamviewer, de nieuwste ATI Driver en Gnome Shell om even uit te proberen. Na die installaties startte ik OpenSuse terug op, maar net ongeveer als Gnome zou moeten starten, valt mijn scherm gewoon uit. En niet gewoon zwart, maar het lampje van mijn scherm wordt weldegelijk oranje i.p.v. groen. Dus hij krijgt geen input meer, vermoed ik.

  Als ik in Safe Mode opstart, kan ik wel verderdoen, maar zonder GUI. Dus waarschijnijk ligt het aan Gnome??

  Ik heb ook al gedacht dat het zou liggen aan Gnome Shell, dus heb ik dat terug verwijderd, maar dat heeft ook niet uitgemaakt.

 2. #2
  Join Date
  Dec 2008
  Location
  Rotterdam (NL)
  Posts
  814

  Default Re: Scherm wordt zwart na booten (11.4)

  Heb een zelfde probleem een tijdje geleden gehad met een KDE installatie
  Kreeg wel de melding in mijn scherm dat de monitor niet werd ondersteund, dat was nadat het beeld wegviel en de het lampje van de monitor (Acer) op oranje ging
  Het bleek dat de ATI driver van de X1650 pro kaart niet up to date was heb in safe mode toen toch weer een update van ATI drivers uitgevoerd.
  Daarna was het probleem weg.

  Dan dit nog even.
  Hoop dat jouw kaart niet op een oude ATI driver is aangewezen,.
  ATI ondersteund b.v de oudere Radeon serie niet meer geheel onder linux en windows misschien dat de link naar softpedia iets opleverd.

  Download ATI Radeon Linux Display Drivers 11.3 for Linux - ATI Radeon Linux Display Drivers are proprietary Linux drivers for ATI Radeon cards. - Softpedia
  HP Z420 Intel Xeon & Lenovo T440s Intel I7vPro
  openSUSE Tumbleweed KDE
  Raspberry PI3 met openSUSE TW en Raspbian
  Linux counter #241023

 3. #3

  Default Re: Scherm wordt zwart na booten (11.4)

  Dit kan het dus jammergenoeg niet zijn bij mij, aangezien ik voor het probleem de nieuwste driver genstalleerd had van de ATI site (11.3 dus). Te oud zal mijn videokaart ook wel niet zijn, want het is een HD5870

  Ik heb nu OpenSUSE opnieuw genstalleerd en m'n home folder gelaten zoals vroeger. Nu heb ik het ook weer gepdate, maar nog niet gereboot. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren

 4. #4
  Join Date
  Jun 2008
  Location
  Groningen, Netherlands
  Posts
  20,925
  Blog Entries
  14

  Default Re: Scherm wordt zwart na booten (11.4)

  Als dit gebeurt tijdens/na het opstarten van de desktop (lees X-server) verdient het altijd aanbeveling een nieuwe gebruiker aan te maken en als deze gebruiker proberen in te loggen. Als het probleem dan ook bestaat, zou je aan een driver probleem moeten denken, zo niet , dan zit 't 'm in de instellingen van je account.

  Al geprobeerd om de driver via de repos te installeren?
  ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

  ° Perfection is not gonna happen. No way.

  http://en.opensuse.org/User:Knurpht
  http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

 5. #5

  Default Re: Scherm wordt zwart na booten (11.4)

  Heb ik ook al geprobeerd. Ik heb nu dus OpenSuse opnieuw genstalleerd, ik heb deze keer mijn driver van de repos gehaald, maar het was weeral dat probleem. Ik weet nu niet of het ligt aan de driver, want ik heb nogal veel genstalleerd, met de gedachte dat er deze keer wel niets fout zou gaan. Ik heb dus weer hetzelfde probleem.

  Zou het misschien hier iets mee te maken kunnen hebben? Daar gaat het wel over updaten van 11.3 naar 11.4, voor zover ik begrijp, maar er zijn mensen die zeggen dat ze dan juist hetzelfde probleem hebben (scherm valt uit na opstarten). En ik heb toevallig ook wel iedere keer "zypper dup" gedaan.

  Op moment van schrijven ben ik OpenSuse dus voor een derde keer aan het installeren (gewoon omdat iedereen zegt dat je na dat probleem beter opnieuw installeert). Ik ga nu wel nog even wachten met belangrijke dingen te installeren, zoals drivers, totdat ik ergens een oplossing vind. Want in een vierde keer installeren heb ik niet echt zin.

 6. #6
  Join Date
  Jun 2008
  Location
  Groningen, Netherlands
  Posts
  20,925
  Blog Entries
  14

  Default Re: Scherm wordt zwart na booten (11.4)

  Je zou van een live CD kunnen opstarten, en eens kijken hoe het dan loopt.
  ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

  ° Perfection is not gonna happen. No way.

  http://en.opensuse.org/User:Knurpht
  http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

 7. #7

  Default Re: Scherm wordt zwart na booten (11.4)

  Iedere keer dat ik Opensuse opnieuw genstalleerd heb, deed ik het met de Live CD. Dus die werkt perfect. Ik ben nu van plan om voorlopig niet meer "zypper dup" te doen. Want ik begin echt het vermoeden te hebben dat het daar aan ligt. Nu heb ik het probleem namelijk niet (en ook nog geen zypper dup gedaan). Misschien dat ik het nog eens ga proberen als Gnome 3 uit is

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •