Results 1 to 6 of 6

Thread: openSuSE 11.4 xen kernel aacraid drive panics with Adaptec ServeRAID 8k-l

  1. #1
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Boulder, CO
    Posts
    2

    Unhappy openSuSE 11.4 xen kernel aacraid drive panics with Adaptec ServeRAID 8k-l

    I have loaded openSuSE 11.4 on an IBM x3400 box with an Adaptec ServeRAID 8k-l SAS harddisk adapter. (openSuSE 11.1 was previously loaded on this box and was using XEN kernels.)

    The default "desktop" kernel boots and operates correctly. I use this machine to run other XEN virtual machines to run different versions or our companies printer controller application.

    When I attempt to boot the xen kernel, the kernel cannot locate the root partition (or any other partition) on the hard disk. Here are a few lines of kernel output:

    .
    .
    .
    [ 0.539048] AAC0: adapter kernel panic'd ffffffff
    .
    .
    .
    Trying manual resume from /dev/disk/by-id/scsi-SServeRA_Drive_0_29430D20-part1
    Trying manual resume from /dev/disk/by-id/scsi-SServeRA_Drive_0_29430D20-part1
    Waiting for device /dev/disk/by-id/scsi-SServeRA_Drive_0_29430D20-part2 to appear: .........................Could not find /dev/disk/by-id/scsi-SServeRA_Drive_0_29430D20-part2

    (part1 is swap, part2 is root)

    Again, the non-xen "Desktop" kernel boots without error.

    Any thoughts, anyone?

  2. #2

    Default Re: openSuSE 11.4 xen kernel aacraid drive panics with Adaptec ServeRAID 8k-l

    hello, i am getting something really similar with a dell server.

    trying to delcare bug (ID 685933) with Novell's Bugzilla

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Location
    here
    Posts
    180

    Default Re: openSuSE 11.4 xen kernel aacraid drive panics with Adaptec ServeRAID 8k-l

    hey

    I am getting same problem with kde 11.4
    do you have solution ?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,236

    Default Re: openSuSE 11.4 xen kernel aacraid drive panics with Adaptec ServeRAID8k-l

    On 05/23/2011 03:06 PM, loand wrote:
    >
    > hey
    >
    > I am getting same problem with kde 11.4
    > do you have solution ?


    No, but without any information on the details of the panic, no one will be able
    to help.

  5. #5

    Default Re: openSuSE 11.4 xen kernel aacraid drive panics with Adaptec ServeRAID 8k-l

    My W.A.G.:

    The xen kernel initrd does not have the RAID module.
    The Xen kernel needs a driver update or needs to add the aacraid module to a new initrd for the xen kernel..

  6. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Boulder, CO
    Posts
    2

    Default Re: openSuSE 11.4 xen kernel aacraid drive panics with Adaptec ServeRAID 8k-l

    All,

    I have not solved my problem. I went the route of multiple boots to run my other OS's.

    The problem is clearly that the xen kernel configuration (with its associated initrd) is different that the non-xen kernel and is lacking the RAID controller driver. We'll need to become educated on re-building a xen kernel to get it to work.

    Regards,

    "J." Mixer

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •