Results 1 to 6 of 6

Thread: Applications launched from gnome menu are not always visible.

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Gainesville Florida, US
    Posts
    5

    Default Applications launched from gnome menu are not always visible.

    I have a clean install of openSUSE 11.4 64 bit using gnome as the desktop manager. When selecting applications from the gnome menu, randomly the application will appear to not launch. However, if I click anywhere in left, upper portion of my desktop it becomes obvious that the application has launched and is not visible. For example, yast will not appear but clicking in that portion of my desktop causes various windows to appear that correspond to the different options in the yast home screen.

    I'm not quiet sure where to start or what logs/settings would be helpful; but, any advise would be helpful.

    Joseph

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Applications launched from gnome menu are not always visible.

    On 2011-03-26 11:06, MrStill wrote:
    > I'm not quiet sure where to start or what logs/settings would be
    > helpful; but, any advise would be helpful.


    Are you using compiz? Disable it.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.2 x86_64 "Emerald" at Telcontar)

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Gainesville Florida, US
    Posts
    5

    Default Re: Applications launched from gnome menu are not always visible.

    Thanks for the reply!

    I haven't adjusted the graphics from the default setting; so, I will turn off desktop effects for a while to see if the issue persists.
    Are there comparability or configuration issues with compiz and suse?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Gainesville Florida, US
    Posts
    5

    Default Re: Applications launched from gnome menu are not always visible.

    This is not the solution to the problem. So far the applications that have shown this behavior are:
    YaST
    Gnome-Terminal
    Chrome
    Package Manager

    Package manager when launched from the notification area and system menu. YaST from the system menu, chrome and Gnome-Terminal from the Applications menu.
    Also, I have hot keys set up for the terminal and chrome; opening these applications with hot keys never causes this issue.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Applications launched from gnome menu are not always visible.

    On 2011-03-27 05:06, MrStill wrote:

    > Are there comparability or configuration issues with compiz and suse?


    Yes, there are. For me it simply is a total failure.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.2 x86_64 "Emerald" at Telcontar)

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Porto, Portugal
    Posts
    43

    Default Re: Applications launched from gnome menu are not always visible.

    Hi,
    I'm having the same issues, only it never happened with chrome (on the other hand it did happen with pulse audio sound preferences)
    I'd really love a solution/workaround that didn't involve not using compiz.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •