Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: No mail delivery OpenSuse mailserver

  1. #1

    Default No mail delivery OpenSuse mailserver

    Dear Friends,

    My problem is that the Mailserver in OpenSuse 11.1 (postfix, amavisd, spamassassin, clamAV en Razor) can not recieve e-mails, outgoing is ok.

    The problem started when I added 2 new users to de LDAP-server connected to Postfix.
    Some users can login, but most of them are getting the error: cant connect POP3 connection refused port 995.

    Whats wrong ? and why cant I recieve mails anymore ?

    Kind regards
    Jan

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,345

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    On Fri, 18 Mar 2011 14:06:01 +0000, allcamjan2 wrote:

    > What´s wrong ? and why can´t I recieve mails anymore ?


    Check your firewall settings. Chances are the ports aren't open.

    Jim
    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  3. #3

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    Dear Jim,

    Another question, there a 2 (virtual Opensuse) servers, the first is the LDAP server with postfix refering to home_dir= Maildir/ (Gmail) the second one has also postfix which refers to ldap, what is the reason for this. The first server has a Maildir with the mails in it.

    PS the webmail refers to the second server !!

    kind regards
    Jan

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    On 2011-03-18 15:06, allcamjan2 wrote:
    >
    > Dear Friends,
    >
    > My problem is that the Mailserver in OpenSuse 11.1 (postfix, amavisd,
    > spamassassin, clamAV en Razor) can not recieve e-mails, outgoing is ok.


    Has this ever worked? Or is it a new system?

    Besides, openSUSE 11.1 is out of maintenance, not supported anymore.

    > The problem started when I added 2 new users to de LDAP-server
    > connected to Postfix.
    > Some users can login, but most of them are getting the error: cant
    > connect POP3 connection refused port 995.



    On 2011-03-20 14:36, allcamjan2 wrote:

    > Another question, there a 2 (virtual Opensuse) servers, the first is
    > the LDAP server with postfix refering to home_dir= Maildir/ (Gmail) the
    > second one has also postfix which refers to ldap, what is the reason for
    > this. The first server has a Maildir with the mails in it.
    >
    > PS the webmail refers to the second server !!


    Sorry, your setup is not clearly explained. Stop, consider that we know
    nothing about your setup, and explain everything carefully, and the problem.

    We can not help you unless you first post the proper questions.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.2 x86_64 "Emerald" at Telcontar)

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,345

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    On Sun, 20 Mar 2011 13:36:01 +0000, allcamjan2 wrote:

    > Dear Jim,
    >
    > Another question, there a 2 (virtual Opensuse) servers, the first is the
    > LDAP server with postfix refering to home_dir= Maildir/ (Gmail) the
    > second one has also postfix which refers to ldap, what is the reason for
    > this. The first server has a Maildir with the mails in it.
    >
    > PS the webmail refers to the second server !!


    I'm afraid I don't understand the question...

    Jim



    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  6. #6

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    Dear robin,

    Your are right, the matter does some explonation:

    The server is a Dell 2950T (amd quad 2x); the operational system is OpenSuse 11.0
    They installed VM-ware on OpenSuse and created 5 servers; the AD under w2003 server, the VPN, WEB en mailserver OpenSuse (not mentioned is the DNS server which runs W2008 server).

    The problem is that I have no propper manual, the administrator who made the configuration is gone and out off reach.

    So I can create new users to the AD, the ldif file is synced with the LDAP (with crontab); the ldif file is made but doesn't sync with the LDAP.
    To give the new users a mailbox etc, I used LDAPadd and created 2 new users (in the LDAP server (no 2)) so far so good.

    But the problem is that I can't recieve mail anymore.
    Strange is thant the server (no 1; with webserver) has also postfix which is connected to the LDAP, which is strange because in server no 2 the postfix is configured to dir_mail=Maildir/ a G-mail protocol.
    Also some old users can't login anymore, I can but I can't recieve any mail.

    PS the system worked (recieve mail) until a created the new users (the ldif file to LDAP has never worked; so you must add new users to LDAP with ldapadd)

    I hope that this explains the problem.

    Kind regards
    Jan

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Canada
    Posts
    48

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    I'm afraid I don't understand the question...

    Jim
    Ya no kidding.

    Are both VM servers running in tandom?

    Which VM did you add the users to?

    It looks like someone setup a postfix server to store the mail directory. + a second postfix server to host the web application? Total guess.

    Have you considered how DNS works with both VM machines? That might answer more questions.

    Have you considered how internal and external access is handled on either VMs?

    I would try to investigate whether security or fault tolerance is the strategy for either server.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Canada
    Posts
    48

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    They installed VM-ware on OpenSuse and created 5 servers; the AD under w2003 server, the VPN, WEB en mailserver OpenSuse (not mentioned is the DNS server which runs W2008 server).
    Which servers are on which VM machines.

    ie.

    VM #1 — AD win2003
    VM #2 — postfix with ldap + webmail app
    VM #3 — etc etc etc

  9. #9

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    Dear all,

    VM1 ; website, postfix etc (OpenSuse)
    VM2 ; LDAP server, fax, FTP (OpenSuse)
    VM4 ;Fileserver + AD (Win 2003 server)
    VM5 ; OpenVPN (OpenSuse)
    VM6 ; DNS server (Win 2008 server).

    There is a WM4-2 as a sec fileserver.

    with kind regards
    Jan

  10. #10
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: No mail delivery OpenSuse mailserver

    On 2011-03-20 19:36, allcamjan2 wrote:

    > I hope that this explains the problem.


    I think so, but it is way more complex than what I can guess, even less handle.

    Sorry.

    If it were me, I would build it from scratch, or request the boss to hire
    somebody to do it and train the people that do the maintenance. And I would
    not touch the current setup, not a single bit of it.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.2 x86_64 "Emerald" at Telcontar)

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •