Results 1 to 7 of 7

Thread: After installing some packages, desktop and file browser stopted working [11.4]

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ankara, Turkey
    Posts
    250

    Default After installing some packages, desktop and file browser stopted working [11.4]

    Hi,

    From yast interface, I installed these programs:

    Code:
    2011-03-22 17:02:52|install|samba-client|3.5.7-1.17.1|i586||repo-11.4-oss|1f88580ce8f20d532e9d93eb2fc310aeb2300c0e
    2011-03-22 17:02:55|install|python-vte|0.26.2-2.1|i586||repo-11.4-oss|b1bd84a573fefd7a5bb0e7dec36bee496a4a3271
    2011-03-22 17:02:56|install|python-notify|0.1.1-13.1|i586||repo-11.4-oss|8356fe691281d1f16c39137ccefccf29ec07cfdb
    2011-03-22 17:02:57|install|swfdec|0.8.4-8.1|i586||repo-11.4-oss|32046a94cebf5ab35fd9e30cfa2c54e70d094a75
    2011-03-22 17:02:59|install|perl-Error|0.17016-10.1|noarch||repo-11.4-oss|6e1bd16d982ba5cde069d6efdba5fb633da90f15
    2011-03-22 17:03:00|install|notify-sharp|0.4.0-217.1|i586||repo-11.4-oss|e8b832d71e9c11e8850b48849fa7a87960fb5b2d
    2011-03-22 17:03:00|install|libebackend-1_2-0|2.32.1-3.4|i586||repo-11.4-oss|c2f522815df30ee2e9fc8c88cb6f9c04a0f2fbe0
    2011-03-22 17:03:09|install|arista|0.9.6-5.1|noarch||repo-11.4-oss|978398f7439a5a0431689082b8d19549fce76ce6
    2011-03-22 17:03:16|install|samba|3.5.7-1.17.1|i586||repo-11.4-oss|01fb35eae582c75e420e6d813a1d4a7aa352718a
    2011-03-22 17:04:05|install|swfdec-gnome|2.30.1-4.1|i586|root@yasar-laptop.localhost|repo-11.4-oss|8e574585adb689b61003ed052e63304b8f0fcbe2
    2011-03-22 17:04:06|install|nautilus-terminal|0.7-3.1|i586|root@yasar-laptop.localhost|repo-11.4-oss|4d45c8b949668d10143b3fd2493fcab2693effc1
    2011-03-22 17:04:37|install|git-core|1.7.3.4-3.6|i586||repo-11.4-oss|5203c2b364533e4ba1865f24763b9b03b0a458a6
    2011-03-22 17:04:44|install|evolution-sharp|0.21.1-12.1|i586||repo-11.4-oss|b5e36250a76bba199db33e22e0931c07e7a70969
    2011-03-22 17:05:23|install|sparkleshare|0.1.99_0.2.beta1-8.1|i586||repo-11.4-oss|4a22e31446355bc91070fa3e43e31cc0efc3b3eb
    2011-03-22 17:05:25|install|nautilus-terminal-lang|0.7-3.1|noarch||repo-11.4-oss|a1fd37cb48f1728738f33f05067c3ee56b651b0c
    2011-03-22 17:05:25|install|nautilus-extension-arista|0.9.6-5.1|noarch|root@yasar-laptop.localhost|repo-11.4-oss|85ad849a39ed5b284145f8041edde746f7285588
    2011-03-22 17:05:26|install|nautilus-share|0.7.2-86.1|i586||repo-11.4-oss|c40b1102e52ba7b6e1be46403fb4e1e38c341574
    2011-03-22 17:05:27|install|gitk|1.7.3.4-3.6|i586||repo-11.4-oss|6005da2e23e6a310ca303a922fdb0dc632ff3640
    2011-03-22 17:05:28|install|git-web|1.7.3.4-3.6|i586||repo-11.4-oss|a9e3022c460aeea0c4f0b992fdc49a02cb9b3e17
    2011-03-22 17:05:29|install|git-gui|1.7.3.4-3.6|i586||repo-11.4-oss|8833a2e942a4ed90c3e147b640cd970eb2791726
    2011-03-22 17:05:35|install|dice|0.1.9-16.1|i586|root@yasar-laptop.localhost|repo-11.4-oss|d969b71ccad9105db86a964daecc9e2dbbd62e22
    2011-03-22 17:05:36|install|nautilus-share-lang|0.7.2-86.1|noarch|root@yasar-laptop.localhost|repo-11.4-oss|c7a4ef6743926be7eb27176d943615ae4a4940b6
    2011-03-22 17:05:36|install|nautilus-sparkleshare|0.1.99_0.2.beta1-8.1|i586|root@yasar-laptop.localhost|repo-11.4-oss|e0b3fc7b5018ad9a868763de0ca6ec5db343a8b2
    2011-03-22 17:08:24|install|libcdio_paranoia0|0.82-7.1|i586||repo-11.4-oss|1124f1ddb8e0caec3906f5f5240cc2b846bf313e
    2011-03-22 17:08:25|install|gvfs-backend-afc|1.6.6-6.1|i586|root@yasar-laptop.localhost|repo-11.4-oss|376d9251867cbc0e97c716c9ac85db9bd3fc800f
    2011-03-22 17:08:26|install|gvfs-backends|1.6.6-6.1|i586|root@yasar-laptop.localhost|repo-11.4-oss|99028d2c8a20c7d9f832cad8b428fbe71c06bd8d
    This is from /var/log/messages after the problem started occuring:

    Code:
    Mar 22 17:12:08 yasar-laptop gnome-session[18422]: WARNING: Application 'nautilus.desktop' failed to register before tim
    eout
    MMar 22 17:17:57 yasar-laptop gnome-session[3138]: WARNING: Application 'nautilus.desktop' failed to register before tim
    eout
    M
    I have same two lines in /var/log/warn too.

    So what do you guys suggest that I do?
    The only problem with troubleshooting is that sometimes trouble shoots back.
    My blog (in Turkish): http://yasar.serveblog.net

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ελλάδα(Αθήνα)-Россия (г. Красноярск)
    Posts
    2,919

    Default Απ: After installing some packages, desktop and file browser stopted working [11.4]

    Πάντα Φιλικά, Στάμος.
    Desktop: openSUSE Leap 15||x86_64||Gnome 3.14 & KDE 5||AMD Ryzen 7 8 core||Nvidia GTX 1070 Ti Gaming Edition
    Γλώσσες Προγραμματισμού: C++, Qt developing.
    http://bit.ly/fT8Hfi

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ankara, Turkey
    Posts
    250

    Default Re: Απ: After installing some packages, desktop and file browser stopted working [11.4]

    I don't use compiz. fsck didn't give me anything. But there is a possibility that I used it with wrong options. What is the best option for checking and repairing it if necessary?
    The only problem with troubleshooting is that sometimes trouble shoots back.
    My blog (in Turkish): http://yasar.serveblog.net

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ankara, Turkey
    Posts
    250

    Default Re: Απ: After installing some packages, desktop and file browser stopted working [11.4]

    And when I type nautilus in command line, nothing happens for like 15 seconds, after that I get this:

    Code:
    (nautilus:3541): Unique-DBus-WARNING **: Error while sending message: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
    
    (nautilus:3541): Unique-DBus-WARNING **: Error while sending message: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
    The only problem with troubleshooting is that sometimes trouble shoots back.
    My blog (in Turkish): http://yasar.serveblog.net

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: After installing some packages, desktop and file browser stoptedworking [11.4]

    On 03/22/2011 09:36 PM, yasar11732 wrote:
    >
    >
    > the message bus security policy blocked the reply,
    >


    did you make any changes to the system's security policies in YaST >
    Security and Users > Local Security ??

    warning: if you do not know what you are doing and why in there, i
    wouldn't change much of anything (openSUSE is born very secure)--and,
    if you do changes be sure and know/remember how to undo what you did..
    (no kidding, you can make it SO secure even you can't use the
    system....others have done that....i didn't quite make it so bad that
    i had to do a "start over" but, i WAS locked out from doing anything
    productive, and sweating....so . . .)

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [NNTP posted w/openSUSE 11.3, KDE4.5.5, Thunderbird3.1.8, nVidia
    173.14.28 3D, Athlon 64 3000+]
    "It is far easier to read, understand and follow the instructions than
    to undo the problems caused by not." DD 23 Jan 11

  6. #6
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ankara, Turkey
    Posts
    250

    Default Re: After installing some packages, desktop and file browser stoptedworking [11.4]

    I deinstalled programs that caused my desktop to disappear, and it came back. I don't know what was wrong or what is fixed though.
    The only problem with troubleshooting is that sometimes trouble shoots back.
    My blog (in Turkish): http://yasar.serveblog.net

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: After installing some packages, desktop and file browser stoptedworking [11.4]

    On 03/23/2011 02:36 PM, yasar11732 wrote:
    >
    > I deinstalled programs that caused my desktop to disappear, and it came
    > back. I don't know what was wrong or what is fixed though.
    >


    happy you got it fixed!

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [NNTP posted w/openSUSE 11.3, KDE4.5.5, Thunderbird3.1.8, nVidia
    173.14.28 3D, Athlon 64 3000+]
    "It is far easier to read, understand and follow the instructions than
    to undo the problems caused by not." DD 23 Jan 11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •