Results 1 to 4 of 4

Thread: Device Notifier stopped working

  1. #1

    Exclamation Device Notifier stopped working

    Hi
    Im running suse 11.4 on my laptop, everything was ok, this morning, I've attached two or three usb flashes to my laptop and mounted them by device notifer but after an hour, I've attached another usb flash and device notifer stopped working for any usb device or cd/dvd rom actions... (I mean that it doesnt shows ant action, completely emotionless! )
    all of them are mountable by command line.

    and after that my dolphin places, doesent shows removeable devices and other partitions enymore (so i couldnt mount any partion using gui)

    Im new to openSuse (and also a bit new to KDE), searched a lot for these problems and found other peoples who had these problems, but there were no solution.
    sry if my first post is my problem
    thx

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Device Notifier stopped working

    On 03/18/2011 11:36 PM, pezhman32 wrote:
    >
    > Hi
    > Im running suse 11.4 on my laptop, everything was ok, this morning,
    > I've attached two or three usb flashes to my laptop and mounted them by
    > device notifer but after an hour, I've attached another usb flash and
    > device notifer stopped working for any usb device or cd/dvd rom
    > actions... (I mean that it doesnt shows ant action, completely
    > emotionless! )
    > all of them are mountable by command line.
    >
    > and after that my dolphin places, doesent shows removeable devices and
    > other partitions enymore (so i couldnt mount any partion using
    > gui)
    >
    > Im new to openSuse (and also a bit new to KDE), searched a lot for
    > these problems and found other peoples who had these problems, but there
    > were no solution.


    > sry if my first post is my problem


    that is ok -=welcome=- to the forum and openSUSE!

    sorry, i don't have a straight answer for you...i just wanna let you
    know that my watch says your request is about ten hours old and
    _usually_ in that amount of time you have had several someones pushing
    help onto your plate (but, i think you hit at the perfect time to find
    most out chasing friday night dreams, or smiling at home with family)..

    wait for competent help, i'm pretty sure a real guru will pop in
    soon...but in the mean time you might want to try this: right click on
    the Device Notifier icon, select "Device Notifier settings" and then
    look around in there for stuff that looks like it would be ok to
    change a little and see if that helps...like mine was born to only
    "Display Removable devices".....and, i don't see how it could hurt to
    switch it to "Display All devices"..

    hmmmmm, there is a section on automatic mounting of removable
    devices....mine has that not enabled and i'd be inclined to keep it
    that way (for security)...but, you may want different..

    my point is, there may be things going on in the set up that is
    causing the symptoms you see....i can't find the help/documentation
    for the Device Notifier, but if you do i guess you will find your
    answer...[finding _may_ be faster than the slowly arriving weekend guru]

    and, if it is not working as designed then you need to log a bug...it
    is troublesome to me that apparently the correctness of its actions
    diminished over time..

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [NNTP posted w/openSUSE 11.3, KDE4.5.5, Thunderbird3.1.8, nVidia
    173.14.28 3D, Athlon 64 3000+]
    "It is far easier to read, understand and follow the instructions than
    to undo the problems caused by not." DD 23 Jan 11

  3. #3

    Default Re: Device Notifier stopped working

    i can confirm that the udisk implementation seems to be unreliable in 4.6, and i cannot offer a solution, but DenverD's observation:

    "it
    is troublesome to me that apparently the correctness of its actions
    diminished over time"

    is spot on, i'd get it to function acceptably and later i'd get kdesu dialogs to do things i'd fixed and done before as user.

    sometimes i think in KDEworld "final" means the "day we announced" latest version, has nothing to do with completeness.

  4. #4

    Default Re: Device Notifier stopped working

    thx for the responses
    I've tried to change the dev notifier settings but the problem is still alive!
    I dont know, maybe the problem is caused by a conflict of packages or something wrong in settings, if so, have an update in future on system wont solve the problem and I need another fresh install?! (

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •