Results 1 to 6 of 6

Thread: no network connection ?

  1. #1
    Alex NNTP User

    Default no network connection ?

    Hello,

    sorry my english is not the best and I am not very professional in using
    opensuse.

    Earlier I have no problems when I install opensuse. After installation
    the network runs and I can run online updating in yast for the system.
    But since a few version it doenst work after installation and I dont
    know why. I think maybe the errors could happen because I have no
    internet connection. But why ? Today I install 11.4 and get this
    message when I want to run online updates in yast.

    There is an error in the repository initialization
    'repo-update' http://download.opensuse.org/update/11.4/
    [repo-update http://download.opensuse.org/update/11.4/]
    Repository is not cached

    I think this problem stars with 11.1 or 11.2.

    What could be ? What can I do ? Could the network be the problem ?

    Thanks

    Alex

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: no network connection ?

    Can you use the firefox browser ?
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Alex NNTP User

    Default Re: no network connection ?

    No can not open any website in Firefox. So it seems there is no
    connection. But wha could be the problem ? Older version of suse I have
    never a problem on this pc. Networks works directly after installation.
    Since 11.1 or later I have the problem.

    Why can I do ? Could the IPv6 support enable the problem ? Ord could it
    be a problem that I have a normal network card and a WLAN card in the pc
    ? Can/should I uninstall wlan card ? I use ethernetcard with cable. Both
    cards are detectet automatically.

    Thanks



    Am 18.03.2011 17:06, schrieb caf4926:
    >
    > Can you use the firefox browser ?
    >
    >



  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: no network connection ?

    Go to Yast > Network Devices > Network Settings
    And see if you can configure it

    Post the result of

    Code:
    /sbin/lspci -nnk
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: no network connection ?

    On 03/18/2011 07:45 PM, Alex wrote:
    > No can not open any website in Firefox.


    what happens if you point your browser to http://157.166.226.26 ?

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [NNTP posted w/openSUSE 11.3, KDE4.5.5, Thunderbird3.1.8, nVidia
    173.14.28 3D, Athlon 64 3000+]
    "It is far easier to read, understand and follow the instructions than
    to undo the problems caused by not." DD 23 Jan 11

  6. #6
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ankara, Turkey
    Posts
    250

    Default Re: no network connection ?

    Output of these can help to identify the problem.

    Code:
    sudo -i traceroute www.google.com
    Code:
    ifconfig
    And also, there is a good reference article here: Configure a network card in Suse/openSUSE 11.x for Internet Access & wifi.
    The only problem with troubleshooting is that sometimes trouble shoots back.
    My blog (in Turkish): http://yasar.serveblog.net

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •