hi,

I am trying to set up an nginx server. I intend to use it with, php and python, and probably with frameworks like django and codeigniter. However, I can't get it working. This is what I did:

Installed these from Install/remove software:
nginx,FastCGI,php5-fastcgi,python-fcgi,spawn-fcgi

My current nginx.conf file is this (Stripped comments):

Code:
user  nginx;
worker_processes  1;

events {
    worker_connections  1024;
}

http {
    include       mime.types;
    default_type  application/octet-stream;
    sendfile        on;
    keepalive_timeout  65;
    index  index.html index.htm;
    server {
        listen       80;
        server_name <my server name was here>;

        root   <my root directory was here>;
        error_page   500 502 503 504  /50x.html;
        location = /50x.html {
            root   /srv/www/htdocs/;
        }

        location ~ \.php$ {
            root           html;
            fastcgi_pass   127.0.0.1:9000;
            fastcgi_index  index.php;
            fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME  /scripts$fastcgi_script_name;
            include        fastcgi_params;
        }

}
I couldn't manage to spawn php5 cgi with using spawn-fcgi, instead I typed this into terminal:

Code:
php-cgi5 -b 127.0.0.1:9000
What happens is: when I type a php url to address bar, I only get a text saying "No input file specified."

This is what I get when I make netcat sit on 9000, and go for <hostname>/phpinfo.php:
Code:
SCRIPT_FILENAME/scripts/phpinfo.php
                                   QUERY_STRINGREQUEST_METHODGET
                                                                CONTENT_TYPECONTENT_LENGTH

                                                                                          SCRIPT_NAME/phpinfo.php

                 REQUEST_URI/phpinfo.php

                                        DOCUMENT_URI/phpinfo.php
DOCUMENT_ROOT/usr//htmSERVER_PROTOCOLHTTP/1.1GATEWAY_INTERFACECGI/1.1
                                                                     SERVER_SOFTWAREnginx/0.8.53
REMOTE_ADDR<my ip was here>
                          REMOTE_PORT57546
                                          SERVER_ADDR<my ip was here>
                                                                    SERVER_PORT80
                                                                                 SERVER_NAME<hostname was here>REDIRECT_STATUS200       HTTP_HOST<hostname was here>LHTTP_USER_AGENTMozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0b13pre) Gecko/20110317 Firefox/4.0b13pre
                                                                ?HTTP_ACCEPTtext/html,applicatioHTTP_ACCEPT_ENCODINGgzip, deflateHTTP_ACCEPT_CHARSETISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7HTTP_KEEP_ALIVE115
HTTP_CONNECTIONkeep-alive
There are clearly some config problems here, but can't find out what are they, since this is first time I try to setup nginx and fastcgi. I was using apache before.