Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: zypper update problems

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Toronto,Canada
    Posts
    549

    Default zypper update problems

    This is a new thread after I realized that I added my comments to a sticky. Hopefully people will read the sticky and realize that they might encounter problems with upgrade.
    I tried to upgrade this time instead of doing a clean install to 11.4
    1. I upgraded my desktop - 64 bit and did it with zypper dup . it worked relatively smooth with no initial problems except the fact that at log screen there are some vertical bands which are overlapping each other and it doesn't look nice which can be ignored for now.
    I have 2 accounts on it and the other account when try to log in is completely black.
    My user account was looking fine but after i started some applications(rdesktop or libreoffice) the screen gets completely screwed up.
    I was able to stop all the processes remotely so now i'm able to work. not sure for how long.

    2. I did the same on my laptop and I asked my son(9) to do the upgrade and i supervised him using zypper "in advance" and it seems fine so far no issues at all. - this is a 32 bit system.
    I cannot see any issues other than the start screen which has some overlapping vertical bands. So this works fine.

    Any help on how to fix my desktop ? It has an ATI card on it. should I reinstall the video card? It seems that only some things will screw the screen as I can work fine for now.
    thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: zypper update problems

    Can we assume you have already installed the video driver since the upgrade? You would need to do so
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Toronto,Canada
    Posts
    549

    Default Re: zypper update problems

    trying to find the driver(it's an old ATI All In Wonder 9600 XT card. Hopefully I will find it.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Toronto,Canada
    Posts
    549

    Default Re: zypper update problems

    not very lucky. I found on the AMD site this driver:
    ATI Catalyst

    ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run

    and I cannot run it. Tried to open it with yast no luck
    tried to run it as a script nad get some errors.
    anyone who can guide me? thanks

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,287

    Default Re: zypper update problems

    Ok what errors? Did you make the file executable? You always need to give files permission to run. Also need to run it as root so you need to use sudo or su before to become root.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Toronto,Canada
    Posts
    549

    Default Re: zypper update problems

    did that. here is the error. not even sure if this is correct driver but the only one I found on AMD site.
    dan@aruba:/home/dan/Downloads:>./ati...x86.x86_64.run
    Created directory fglrx-install.hF5GL4
    Verifying archive integrity... All good.
    Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.593...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
    ==================================================
    ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
    ==================================================
    which: no XFree86 in (/home/dan/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/NX/bin)

    Error: ./default_policy.sh does not support version
    default:v2:x86_64:lib::none:2.6.37.1-1.2-desktop; make sure that the version is being
    correctly set by --iscurrentdistro

    Removing temporary directory: fglrx-install.hF5GL4

  7. #7
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,287

    Default Re: zypper update problems

    I don't use ATI but that does look like an old version and may of the older versions will not work with the newer kernels since ATI has dropped support. Don't know if this is one of them or not.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Toronto,Canada
    Posts
    549

    Default Re: zypper update problems

    my problem occurs only when i start libreoffice and reading the sticky about update i was under the impression that that's the root cause. I don't have any other problems(well garbled screen at login but is not that important). the open office issue I described it in another thread under applications. I will ignore the ATI drivers for now if nothing else is blocking me but the libreoffice is something to be fixed. Thank you

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: zypper update problems

    On 2011-03-15 20:36, dmera wrote:

    > at log screen there are some vertical bands which are overlapping each
    > other and it doesn't look nice which can be ignored for now.


    I think that you are seeing the new artwork. Nothing is broken :-)

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.2 x86_64 "Emerald" at Telcontar)

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: zypper update problems

    I think that you are seeing the new artwork. Nothing is broken :-)
    I'm inclined to agree.
    This isn't the first case either
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •