Results 1 to 3 of 3

Thread: OpenSUSE 11.4 Iintel graphics *ERROR* fixme: max PWM is zero on boot

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Poland
    Posts
    1,926

    Default OpenSUSE 11.4 Iintel graphics *ERROR* fixme: max PWM is zero on boot

    I'm using openSUSE 11.4 KDE upgraded from 11.3. No nonstandard packages that I know of. I get this error messages on boot :
    Code:
    grzes@opensuse:/etc/init.d> sudo cat /var/log/boot.msg | grep '*ER*'
    <3>[    2.408570] [drm:intel_panel_get_max_backlight] *ERROR* fixme: max PWM is zero.
    <3>[    2.665563] [drm:intel_panel_get_max_backlight] *ERROR* fixme: max PWM is zero.
    <3>[    2.668069] [drm:intel_panel_get_max_backlight] *ERROR* fixme: max PWM is zero.
    <3>[    2.668073] [drm:intel_panel_get_max_backlight] *ERROR* fixme: max PWM is zero.
    I was wondering why is this happening. I didn't get those on 11.3.

    Just to add my openSUSE boots normally and seems to work as expected. My graphics card/driver combo is :
    Code:
    00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2a42] (rev 07)
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:1862]
            Kernel driver in use: i915
    Best regards,
    Greg
    Best regards,
    Greg

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: OpenSUSE 11.4 Iintel graphics *ERROR* fixme: max PWM is zero on boot

    Comment by Jan de Groot (JGC) - Monday, 31 January 2011, 04:42 GMT-5 It's a harmless debug message that was added to 2.6.37 to see if they actually needed that code.
    I found this while searching online. No way to know if really true, but if your setup is otherwise working OK, it may be the read deal.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  3. #3
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Poland
    Posts
    1,926

    Default Re: OpenSUSE 11.4 Iintel graphics *ERROR* fixme: max PWM is zero on boot

    Quote Originally Posted by jdmcdaniel3 View Post
    I found this while searching online. No way to know if really true, but if your setup is otherwise working OK, it may be the read deal.

    Thank You,
    Thank You very much for the response. I guess this is most likely it as graphic drivers are working much better than in 11.3.

    Best regards,
    Greg
    Best regards,
    Greg

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •