Results 1 to 5 of 5

Thread: 11.4 KDE live 64/32 fails at run level 5 with ATI video card

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Pacific Northwest
    Posts
    371

    Default 11.4 KDE live 64/32 fails at run level 5 with ATI video card

    The 11.4 KDE live CD 64 bit and 32 bit fails at run level 5. The ATI card is a Radeon HD 6000 series. Screen is 1080P.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance, it is the illusion of knowledge.
    Daniel J. Boorstin US Patent Office

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    North Wales, UK
    Posts
    1,114

    Default Re: 11.4 KDE live 64/32 fails at run level 5 with ATI video card

    I haven't tried 11.4 yet and am downloading it at present.
    I couldn't get the 11.4 rc2 live gnome to run on 2 of my machines, so gave up and waited for the final version.

    Did you try setting the disply to vga in the boot options?

    Never had the same problems running with 11.3 except the resolution was wrong.
    I think they are trying to be too bleeding edge with 11.4 and missing the point that a live version should be capable of running on any hardware.
    http://catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
    (How to ask questions)

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,574
    Blog Entries
    38

    Default Re: 11.4 KDE live 64/32 fails at run level 5 with ATI video card

    There is a known bug in 11.4 (that crept in between 11.4 RC1 and RC2) which impacts a number of Radeon users hardware (not all), and "nomodeset" (no quotes) as a boot code is necessary in order to boot. However that does not work for all.

    I noticed in this thread: [SOLVED] No 3D with ATI and 11.4 that the user claimed for users with an R6xx/R7xx ATI card, if the system has 4 or more GB Ram, then adding the boot code "mem=3840M" (no quotes) to grub may work. I can't verify that.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Pacific Northwest
    Posts
    371

    Default Re: 11.4 KDE live 64/32 fails at run level 5 with ATI video card

    I tried each of the the following as boot options to the live disk:
    vga-0x345 (This is the boot option from 11.3) result=fails
    nomodeset; result=fails
    mem=3840M result= The disk attempted to create a number of directories, but couldn't because the disk is read only. I haven't tried this with an actual install. Ultimately this fails in live.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance, it is the illusion of knowledge.
    Daniel J. Boorstin US Patent Office

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,574
    Blog Entries
    38

    Default Re: 11.4 KDE live 64/32 fails at run level 5 with ATI video card

    Quote Originally Posted by Parthenolide View Post
    I tried each of the the following as boot options to the live disk:
    vga-0x345 (This is the boot option from 11.3) result=fails
    nomodeset; result=fails
    mem=3840M result= The disk attempted to create a number of directories, but couldn't because the disk is read only. I haven't tried this with an actual install. Ultimately this fails in live.
    Did you try the FailSafe settings on the liveCD ?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •