Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

  1. #1

    Angry System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    Hi.

    We have a weird problem with two PC's running SUSE 11.3. The built in PC speaker beeps every 2 seconds when you are typing.

    One of the PC's (an old celeron with intel graphics, 32 bit suse 11.3) has had this problem for at least a year but we don't use the keyboard much. The other one is a Core i5 with nvidia graphics (suse 11.3 64 bit). This machine was fine until it was upgraded from suse 11.2 (with zypper dup).

    It is like a torture and is driving us nuts. It only does this in X11 - text mode is fine. It's probably something obvious but we are stumped. Any ideas anyone (other than disconnecting the speaker) ? Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ελλάδα(Αθήνα)-Россия (г. Красноярск)
    Posts
    2,919

    Default Απ: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    Quote Originally Posted by djlegge View Post
    Hi.

    We have a weird problem with two PC's running SUSE 11.3. The built in PC speaker beeps every 2 seconds when you are typing.

    One of the PC's (an old celeron with intel graphics, 32 bit suse 11.3) has had this problem for at least a year but we don't use the keyboard much. The other one is a Core i5 with nvidia graphics (suse 11.3 64 bit). This machine was fine until it was upgraded from suse 11.2 (with zypper dup).

    It is like a torture and is driving us nuts. It only does this in X11 - text mode is fine. It's probably something obvious but we are stumped. Any ideas anyone (other than disconnecting the speaker) ? Thanks.
    Could you tell me the upgrade process?
    Πάντα Φιλικά, Στάμος.
    Desktop: openSUSE Leap 15||x86_64||Gnome 3.14 & KDE 5||AMD Ryzen 7 8 core||Nvidia GTX 1070 Ti Gaming Edition
    Γλώσσες Προγραμματισμού: C++, Qt developing.
    http://bit.ly/fT8Hfi

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    Try this
    Not sure if it will work

    SUSE Paste
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4

    Default Re: Απ: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    Used yast to change all the repos to point to 11.3 rather than 11.2 versions then 'zypper refresh' then 'zypper dup'.
    This has worked fine on other machines.

  5. #5

    Default Re: Απ: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    caf4926 - Thanks for your help but it made no difference.
    Note that we get this problem with KDE but also other window managers (ICEWm for example).

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Απ: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    Try a new user account
    See if it has the same problem, if it does, then I don't know.
    It shouldn't happen that's for sure.

    FYI: I do new installs in preference to 'dup'
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7

    Default Re: Απ: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    Adding a new user account does not help.
    Interestingly, if I do 'init 3' then there are no beeps even if I then login as any user and 'startx'...
    Thanks.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Απ: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    Do you have some a line referring to "Bell" or "Beep" in your etc/X11/xorg.conf or xorg.conf.d?

  9. #9

    Default Re: Απ: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    Picture from inside my PC
    The hardware solution

  10. #10

    Default Re: Απ: System beeps every 2 seconds when a key is pushed

    There is no line referring to 'Beep' or 'Bell' in the xorg config.
    The Xorg log file has this :
    [ 58.809] (II) config/udev: Adding input device PC Speaker (/dev/input/event4)
    [ 58.809] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    Which sounds odd to me as a speaker is an output device but then the PC which does not beep has this too.
    For the moment, I am going to try the 'hardware solution' above as it looks like it will work...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •