Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: Opensuse 11.3: Firefox won't start

  1. #1
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ghetto-Bucharest
    Posts
    18

    Exclamation Opensuse 11.3: Firefox won't start

    After i click on it, it looks like its about to start normally, but no GUI appears. Checking with System Monitor, it looks like it is waiting for something, god knows what or why. Screenshot:
    OS: OpenSuse 11.3, updated to latest
    DM: Gnome 2.30
    Xulrunner version: provided by the Software Manager, 1.9.2
    Firefox version: provided by the Software Manager, 3.6.13 (build on december 2010)

    I have tried installation of firefox with both versions of xulrunner (1.9.1 and 1.9.2) and still nothing.

    I have tried:
    - MozillaFirefox-branding-openSUSE 3.5.16
    - MozillaFirefox-branding-upstream 3.6.13
    - uninstallation of any Firefox related addon, plugin and reinstallation
    - deleting ~/.mozilla

    Nothing worked. I`m about to crack. Please help me fix this issue. I cannot use Chrome either, due to a possible bug in the latest version - when i try to upload something, it crashes. Opera not an alternative.

    ~ Blănoz.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,549
    Blog Entries
    37

    Default Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    Open a konsole, and in the konsole type:
    Code:
    firefox
    and then copy and paste any error messages you get here. That might explain the problem, or give you a hint as to the problem.

    also provide here the output of running the following command in a separate terminal:
    Code:
    rpm -qa '*ozilla*'

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ghetto-Bucharest
    Posts
    18

    Default Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    blitz@linux-vqh4:~> sudo firefox
    Error: no display specified

    because while running under normal user, nothing happens (if i check with System Monitor, you have the image from above. the very same one).

    blitz@linux-vqh4:~> rpm -qa '*ozilla*'
    mozilla-nss-certs-3.12.8-1.1.1.i586
    mozilla-xulrunner191-gnomevfs-1.9.1.16-0.2.1.i586
    mozilla-nss-3.12.8-1.1.1.i586
    MozillaFirefox-translations-common-3.6.13-0.2.1.i586
    mozilla-xulrunner192-1.9.2.13-0.2.1.i586
    ca-certificates-mozilla-1.62-2.3.noarch
    mozilla-js192-1.9.2.13-0.2.1.i586
    MozillaFirefox-branding-Moblin-3.5-3.2.i586
    mozilla-xulrunner191-1.9.1.16-0.2.1.i586
    mozilla-xulrunner192-translations-common-1.9.2.13-0.2.1.i586
    mozilla-xulrunner192-gnome-1.9.2.13-0.2.1.i586
    mozilla-nspr-4.8.6-1.1.1.i586
    MozillaFirefox-3.6.13-0.2.1.i586

  4. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Montreal, Québec
    Posts
    833

    Default Re : Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    Before trying to start firefox as a normal user in terminal, did you killed the already running applications ?

    In terminal do this :

    Code:
    kill 7749
    kill 7744
    After this, try firefox in terminal again.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    Here is what I have, using the mozilla repo

    rpm -qa | grep mozilla
    ca-certificates-mozilla-1.62-2.3.noarch
    mozilla-xulrunner192-gnome-1.9.2.13-3.1.x86_64
    mozilla-nss-3.12.9-3.1.x86_64
    mozilla-nss-32bit-3.12.9-3.1.x86_64
    mozilla-kde4-integration-0.6.3-17.2.x86_64
    mozilla-js192-1.9.2.13-3.1.x86_64
    mozilla-xulrunner192-1.9.2.13-3.1.x86_64
    mozilla-nss-certs-3.12.9-3.1.x86_64
    mozilla-nspr-4.8.7-3.1.x86_64
    mozilla-xulrunner192-translations-common-1.9.2.13-3.1.x86_64
    mozilla-nspr-32bit-4.8.6-1.1.1.x86_64
    mozilla-nss-certs-32bit-3.12.9-3.1.x86_64
    Then switch to it
    http://dl.dropbox.com/u/10573557/Swi...lla-switch.png
    Gnome switching is a little different. I have an example but it's a packman one:
    http://dl.dropbox.com/u/10573557/Swi...in%20gnome.png
    Same principle
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ghetto-Bucharest
    Posts
    18

    Default Re: Re : Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    @ DaaX: I have done that. See the image from the first post. Those two waiting channels "do_wait" and "pipe_wait" keep on showing up regardless of what i`m doing. I`m not very new to Linux :-P

    THANX

    @ caf4926: in progress

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Re : Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    Not sure this is good: MozillaFirefox-branding-Moblin-3.5-3.2.i586

    I have: MozillaFirefox-branding-openSUSE-4.0-7.3.x86_64
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ghetto-Bucharest
    Posts
    18

    Default Re: Re : Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Not sure this is good: MozillaFirefox-branding-Moblin-3.5-3.2.i586

    I have: MozillaFirefox-branding-openSUSE-4.0-7.3.x86_64
    That is because i tried all 3 brandings: Moblin, Opensuse and upstream. Ofc, none worked.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    On 02/15/2011 10:06 PM, Blanoz wrote:
    >
    > blitz@linux-vqh4:~> sudo firefox


    would it be possible to do as oldcpu asked? just firefox in terminal..

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [NNTP posted w/openSUSE 11.3, KDE4.5.5, Thunderbird3.0.11, nVidia
    173.14.28 3D, Athlon 64 3000+]
    "It is far easier to read, understand and follow the instructions than
    to undo the problems caused by not." DD 23 Jan 11

  10. #10
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Montreal, Québec
    Posts
    833

    Default Re : Re: Re : Re: Opensuse 11.3: Firefox won't start

    Quote Originally Posted by Blanoz View Post
    @ DaaX: I have done that. See the image from the first post. Those two waiting channels "do_wait" and "pipe_wait" keep on showing up regardless of what i`m doing. I`m not very new to Linux :-P
    Sorry....

    That is weird, I am sure they prevent Firefox from starting....

    Maybe a deconnection of your session to see if they persist ?

    The branding package only add the branding in the About dialog of Firefox.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •