Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Delhi, India
    Posts
    191

    Unhappy Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    I have upgraded my Suse 11.3 KDE installation from KDE 4.4.4 to KDE 4.6.
    But after this upgrade, the screen has become black and above this black screen are more than 100 windows of "KDE Crash Handler".

    Presently I am writing this post through Win 7 partition.
    Please help me save the Suse installation as I have lot of data stored on Suse partition.
    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,768

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    Can you log into the terminal (press 3 at boot screen)

    Rename the ~/.kde4 (in your home) to .kde.old or something then try again to log into the GUI.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Delhi, India
    Posts
    191

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    Can you please explain how to do this.
    Whenever I switch on my computer, I get the option of logging in Suse, fail safe Suse and windows.
    Entering in Failsafe mode gives some "terminal" type screen... I got into that but didn't know how to get out of this. So had to unplug the power swich.
    Please explain the way how to rename ~/.kde4
    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,768

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    ok at the boot screen simple press the 3 key then select a normal boot. This should bring you to a terminal login. Log in as yourself

    then type

    mv ~/.kde4 ~/.ked4.old

    then reboot by typing

    reboot

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Delhi, India
    Posts
    191

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    I did it, nothing happened. It didn't follow this command.
    I noticed "~" sign was at a higher level in that command. But here it is at a mid level.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Europe
    Posts
    657

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    Quote Originally Posted by babloo75 View Post
    I did it, nothing happened. It didn't follow this command.
    I noticed "~" sign was at a higher level in that command. But here it is at a mid level.
    That is just because different fonts are used to render '~' aka tilde. It signifies that the filepath is your homedirectory, i.e. '/home/[username]/.kde' is the same as '~/.kde'


    And as an aside, you do not happen to have (a) an Nvidia GPU, (b) are using the 260.x driver and (c) are on 32-bit architecture?

  7. #7
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    U.S., Canada
    Posts
    50

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    You might find it helpful to learn a few very basic terminal commands. Try this:

    ls

    That will list your current directory. If you see Desktop, Documents, Download, etc., then you're in your home directory. Now enter

    ls -a

    That will show you hidden files and directories as well. Hidden entries start with "."

    Now use the "mv" (move) command to rename the ".kde4" subdirectory:

    mv -i .kde4 .kde4_old

    You don't need the "~" since you are already in your home directory. The "-i" option will warn you if your target file already exists.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Delhi, India
    Posts
    191

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    I got the folder renamed through the command.

    Output of ls -a yields:
    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

    But the problem still persists.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    As @Lord_Emsworth already asked are you running 32-bit openSUSE and if you are do you have an NVIDIA graphics card and if you do are you using the 260.x closed driver?
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  10. #10
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Delhi, India
    Posts
    191

    Default Re: Suse becomes "Black" after upgrade from KDE 4.4.4 to 4.6

    I am on a 32-bit machine. Yes I have a nVIDIA Graphic card inside this computer. But I have no knowledge of this 260.x driver.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •