Results 1 to 8 of 8

Thread: caliber

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Europe
    Posts
    352

    Default caliber

    I made un update yesterday. Main change was from kde 4.5 to 4.6.
    Caliber stopped working. If I launch it from konsole, I have:
    Code:
    wrbbt:~> calibre
    Traceback (most recent call last):
      File "/usr/bin/calibre", line 19, in <module>
        sys.exit(main())
      File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/main.py", line 288, in main
        app, opts, args, actions = init_qt(args)
      File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/main.py", line 38, in init_qt
        from calibre.gui2.ui import Main
      File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/ui.py", line 41, in <module>
        from calibre.gui2.widgets import ProgressIndicator, IMAGE_EXTENSIONS                        
      File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/widgets.py", line 25, in <module>                         
        from calibre.gui2.progress_indicator import ProgressIndicator as _ProgressIndicator         
      File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/progress_indicator/__init__.py", line 15, in <module>     
        pi_error)                                                                                   
    RuntimeError: Failed to load the Progress Indicator plugin: the sip module implements API v8.0 to v8.1 but the progress_indicator module requires API v7.1
    Any idea about how to resolve this?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    sri mayapur, west bengal, india
    Posts
    958

    Default Re: caliber

    On Mon, 14 Feb 2011 04:06:01 +0530, wrbbt
    <wrbbt@no-mx.forums.opensuse.org> wrote:

    >
    > I made un update yesterday. Main change was from kde 4.5 to 4.6.
    > Caliber stopped working. If I launch it from konsole, I have:
    >
    > Code:
    > --------------------
    > wrbbt:~> calibre
    > Traceback (most recent call last):
    > File "/usr/bin/calibre", line 19, in <module>
    > sys.exit(main())
    > File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/main.py", line 288, in main
    > app, opts, args, actions = init_qt(args)
    > File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/main.py", line 38, in init_qt
    > from calibre.gui2.ui import Main
    > File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/ui.py", line 41, in <module>
    > from calibre.gui2.widgets import ProgressIndicator, IMAGE_EXTENSIONS
    > File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/widgets.py", line 25, in <module>
    > from calibre.gui2.progress_indicator import ProgressIndicator as
    > _ProgressIndicator
    > File "/usr/lib/calibre/calibre/gui2/progress_indicator/__init__.py",
    > line 15, in <module>
    > pi_error)
    > RuntimeError: Failed to load the Progress Indicator plugin: the sip
    > module implements API v8.0 to v8.1 but the progress_indicator module
    > requires API v7.1
    > --------------------
    >
    > Any idea about how to resolve this?
    >


    mine still works; but i installed it from the calibre website, using their
    python installer. i used to have it installed from oS repos, but at one
    point i got the same error you got now. not finding an easy solution, i
    started using the outside installer, which doesn't have an uninstall
    option

    i think the incompatibility with openSUSE's version of that progress
    indicator got resolved at one point; apparently it's turned up again.


    --
    phani.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: caliber

    On 02/13/2011 11:36 PM, wrbbt wrote:
    >
    > Any idea about how to resolve this?


    log a bug: http://en.opensuse.org/Submitting_Bug_Reports
    of course, check to see if it is already logged...if so, then add any
    usable info you have..

    when a bug number is known, then return here and post it (so followers
    with the problem can also add to it and monitor progress) after a
    period of time in which you hope a developer contacts you and ask you
    to test a patch, you may want to back level to KDE4.5, or do without
    caliber..

    oh, and you might consider contacting the caliber folks and see if
    maybe they have a fix in the works, http://calibre-ebook.com/about#contact

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [NNTP posted w/openSUSE 11.3, KDE4.5.5, Thunderbird3.0.11, nVidia
    173.14.28 3D, Athlon 64 3000+]
    "It is far easier to read, understand and follow the instructions than
    to undo the problems caused by not." DD 23 Jan 11

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Europe
    Posts
    352

    Default Re: caliber

    Quote Originally Posted by phanisvara View Post
    On Mon, 14 Feb 2011 04:06:01 +0530, wrbbt
    <wrbbt@no-mx.forums.opensuse.org> wrote:

    >
    > I made un update yesterday. Main change was from kde 4.5 to 4.6.
    > Caliber stopped working. If I launch it from konsole, I have:
    >
    > Code:
    > --------------------
    >
    > Any idea about how to resolve this?
    >


    mine still works; but i installed it from the calibre website, using their
    python installer. i used to have it installed from oS repos, but at one
    point i got the same error you got now. not finding an easy solution, i
    started using the outside installer, which doesn't have an uninstall
    option

    i think the incompatibility with openSUSE's version of that progress
    indicator got resolved at one point; apparently it's turned up again.
    --
    phani.
    Thanks, phani. In the end I did what you suggested. It installed and it works just fine.
    Thanks

  5. #5
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Europe
    Posts
    352

    Default Re: caliber

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    On 02/13/2011 11:36 PM, wrbbt wrote:
    >
    > Any idea about how to resolve this?


    log a bug: openSUSE:Submitting bug reports - openSUSE
    of course, check to see if it is already logged...if so, then add any
    usable info you have..

    when a bug number is known, then return here and post it (so followers
    with the problem can also add to it and monitor progress) after a
    period of time in which you hope a developer contacts you and ask you
    to test a patch, you may want to back level to KDE4.5, or do without
    caliber..

    oh, and you might consider contacting the caliber folks and see if
    maybe they have a fix in the works, calibre - About
    Thanks, DeverD. I reported a bug. The number is 671847,

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: caliber

    On 02/14/2011 09:36 PM, wrbbt wrote:
    > Thanks, DeverD. I reported a bug. The number is '671847'
    > (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=671847),


    no, the thanks go to you because by documenting the bug it get
    squashed and the system gets better....thank YOU for your contribution
    to open source software!!!

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [NNTP posted w/openSUSE 11.3, KDE4.5.5, Thunderbird3.0.11, nVidia
    173.14.28 3D, Athlon 64 3000+]
    "It is far easier to read, understand and follow the instructions than
    to undo the problems caused by not." DD 23 Jan 11

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Europe
    Posts
    352

    Default Re: caliber

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    no, the thanks go to you because by documenting the bug it get
    squashed and the system gets better....thank YOU for your contribution
    to open source software!!!
    So, you see, it's a pleasure to be part of a community like this, always very kind and very helpful. And besides, I love open source software!
    I've learnt a lot in this forum.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Europe
    Posts
    352

    Default Re: caliber

    Acording to this bug report the problem has no solution in opensuse 11.3.
    calibre works normally just in 11.4.

    phani's solution (see post #2 in this thread) works perfectly.

    Waiting for opensuse 11.4 final release...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •