Results 1 to 8 of 8

Thread: RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    1,253

    Default RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

    Has any one clicked on "Locale" in System Settings?

    It is always crashing :-)

    Detail

    Executable: systemsettings PID: 3571 Signal: Segmentation fault (11)


    Remember to have fun!

    Romanator
    My Linux Box
    OS:
    openSUSE 42.3 - Plasma 5.8.7
    OS:
    Tumbleweed Plasma 5.15.4
    ASUS P5Q | Intel Quad 6600 @3.02 GHz | 8GB G.SKILL RAM | Nvidia GeForce 750 Ti

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    5,500

    Default Re: RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

    Yes it did this every time clicking on Locale when just running the RC1 KDE LiveCD.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    1,253

    Default Re: RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

    I'll check Bugzilla to see if anything has been submitted.
    My Linux Box
    OS:
    openSUSE 42.3 - Plasma 5.8.7
    OS:
    Tumbleweed Plasma 5.15.4
    ASUS P5Q | Intel Quad 6600 @3.02 GHz | 8GB G.SKILL RAM | Nvidia GeForce 750 Ti

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,131

    Default Re: RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

    This might be related to having a bad language set e.g. "en" instead of "en_GB" or "en_US"
    Code:
    grep locale ~/.kde4/share/config/*
    https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=262488

  5. #5
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,131

    Default Re: RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

    I should have quoted this from https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=262488
    ------- Comment #17 From John Layt 2011-02-07 20:21:56 (-) [reply] -------
    For all new bug reports, please state the following:
    1) Distro and version
    2) If this is with a fresh install of the distro (state medium, live CD or
    install DVD?), or upgrading an old install (state original install version and
    media if possible)
    3) What language you set the system language to in the distro installer
    4) the contents of ~/.kde4/share/config/kdeglobals (or just .kde) [Locale]
    section

    To work around the problem:
    1) Edit ~/.kde4/share/config/kdeglobals (or just .kde) and remove the Language=
    line
    2) Run the module and set your languages correctly

    Basically I can patch to stop the crash in 4.6.1, but I also need info to track
    down where the rouge language codes are coming fro

  6. #6
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

    Had this bug in 4.6 RC2 as well and yes changing the locale from 'en' to 'en_US' fixed it for me
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  7. #7

    Default Re: RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

    The odd thing is, this invalid setting used to be caught, and a simple message about "invalid language" was displayed. Then sometime around M5 it changed and started causing the Locale program to crash. Obviously, fixing the program would be the ideal solution. But changing the invalid default language code would at least make it "go away" in most (pretty much all) cases.

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    1,253

    Default Re: RC 1 -- Selecting Locale causes it to crash every time

    Quote Originally Posted by eng-int View Post
    I should have quoted this from https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=262488
    @eng-int
    Thanks eng-int. That worked. Removing the "Language= " line allowed the user to enter and modify Locale.

    Formerly known as Localization.
    My Linux Box
    OS:
    openSUSE 42.3 - Plasma 5.8.7
    OS:
    Tumbleweed Plasma 5.15.4
    ASUS P5Q | Intel Quad 6600 @3.02 GHz | 8GB G.SKILL RAM | Nvidia GeForce 750 Ti

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •