Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: unable to send emails via kmail

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hampshire-UK
    Posts
    122

    Question unable to send emails via kmail

    i am having problems sending emails via kmail.
    i am using kde 4.4.4
    sending on port 25

    cant work out the problem?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Montreal, Québec
    Posts
    833

    Default Re : unable to send emails via kmail

    Hi,
    Can you be more specific ? What are the errors reported by kmail ? Using SMTP ?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hampshire-UK
    Posts
    122

    Default Re: Re : unable to send emails via kmail

    im not getting any error messages, it just doesnt do anything.
    i am using an smtp server , which connect to my webmail.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: unable to send emails via kmail

    On 02/08/2011 07:36 PM, lukemersh wrote:

    > im not getting any error messages, it just doesnt do anything.


    ok...you went "Settings" > "Configure KMail" and set it up with your
    idenity, account for the server name/address provided to you by your
    mail provider?? or, since you web mail, do they do POP, IMAP or
    what...do they tell you how to connect to their system without using a
    browser?

    so, you get it all set up and then you write an email and press send
    and it does *nothing*?

    nothing at all? ....try to click on "Send" and you can't even see that
    the button was clicked....nothing happens at all??????????

    did it ever work?

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD
    [NNTP posted w/openSUSE 11.3, KDE4.5.5, Thunderbird3.0.11, nVidia
    173.14.28 3D, Athlon 64 3000+]
    "It is far easier to read, understand and follow the instructions than
    to undo the problems caused by not." DD 23 Jan 11

  5. #5
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hampshire-UK
    Posts
    122

    Default Re: unable to send emails via kmail

    as i said before , my webmail uses pop and smtp servers.
    when i click send , not even the progress bar shows up.
    if i write an email and try and send it , nothing seems to happen, it simploy stays in the outbox.
    i havent found out about the part about connecting to the system without a browser.

    i dont think i can.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Montreal, Québec
    Posts
    833

    Default Re : Re: unable to send emails via kmail

    Wich webmail are you using ? Check if you are using the right smtp and pop3 parameters for you're webmail.

    Another thing you could do is try with another client like Thunderbird to see if you have the same problem.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hampshire-UK
    Posts
    122

    Default Re: Re : Re: unable to send emails via kmail

    i am using webmail from from 34sp.com its called Horde.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hampshire-UK
    Posts
    122

    Default Re: Re : Re: unable to send emails via kmail

    yes thunderbird seems to be working ok???

  9. #9
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hampshire-UK
    Posts
    122

    Default Re: Re : Re: unable to send emails via kmail

    ok thunderbird uses port 587 insteed of port 25?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,695

    Default Re: Re : Re: unable to send emails via kmail

    Sounds like that is a SSL connection. You may have to tell kmail to use SSL.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •