Results 1 to 3 of 3

Thread: USB or CD rom not mounting on LTSP thin clients

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Ekenaes, Finland
    Posts
    10

    Default USB or CD rom not mounting on LTSP thin clients

    Hi,

    Have been trying to find answers on following:

    Server: ESXi host / OpenSuse 11.3 fully patched with XFCE Desktop
    KIWI-LTSP installed and configured (working)
    Clients: 20 booting against the server

    Problem: USB or CD doesn't mount on the client machines. Noone can get any data on or off an USB stick or disk!
    Instructions say that CD and USB should mount on desktop automatically!
    Does ltspfs need any configuration that I'm not aware of ?

    Haven't found any place where the disks would appear - no errormessage either.
    Simply doesn't react at all to a USB stick.
    On the server CD mount OK but no USB (but this might be due to ESXi limitations)

    Any help appreciated,


    DB

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Ekenaes, Finland
    Posts
    10

    Default Re: USB or CD rom not mounting on LTSP thin clients

    ...and to add - no sound either
    and it should by default

    One thing: nbd server is not running and if I try to start
    it gives error that it is not configured.

    DB

  3. #3

    Default Re: USB or CD rom not mounting on LTSP thin clients

    You need pulseaudio installed and XFCE using that to get sound.

    The devices are automatically mounted in /media/$USER/ if you use the latest ltsp packages from server:ltsp repository the icons should also show up on the desktop.

    Cheers

    -J

    PS: You have better chance for anyone seeing/replying to kiwi-ltsp related questions quickly on kiwi-ltsp-users mailing list: https://sourceforge.net/projects/kiwi-ltsp/support

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •