Results 1 to 6 of 6

Thread: How to get a new WM/DE working

  1. #1
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Berlin - Germany
    Posts
    112

    Default How to get a new WM/DE working

    Hello there !

    Just installed WMII and Awesome with YAST,on my search for a Tiling-WM.They both were listed in the
    WM/DE-Menu on user-change,but I got neigher WMII,nor Awesome working.
    Do I have to change some configs,or whatever,to get a new WM/DE working ?

    Greetings !

    lostinspace
    openSUSE 11.3, KDE 4.4, 64-bit

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    2,844

    Default Re: How to get a new WM/DE working

    I think you can select the DE at the login screen. Exit your X session, and (in KDE) at the login screen select a new DE in the bottom-left pull-up menu.

    You also may have to change the WM. In kde this is done in system-settings, don't recall the exact location right now.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    2,844

    Default Re: How to get a new WM/DE working

    Note: I can't find the WM selector in system settings. In KDE 3.5 this was in the session management section. I don't know if this is because I've only kwin installed, if it's not necessary anymore (some kind of auto-selection) or if you have a setting somewhere else, but I think I read something about this here. Try searching the fora.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Berlin - Germany
    Posts
    112

    Default AW: Re: How to get a new WM/DE working

    Hi brunomcl !

    Yes,I had both displayed in the menu on the login-screen,and they started up,but I can't do anything
    inside WMII or Awesome!
    On building and installing the Xmonad tiling-WM,as a side-effect,I got the needed destination for
    putting a new DE/WM into the loginscreen-menu.In usr/share/xsessions,there has to be a .desktop-file
    for every DE/WM.
    But there seems to be annother issue with the WMII and the Awesome.
    Thanks for your attention !

    Greetings !

    lostinspace
    openSUSE 11.3, KDE 4.4, 64-bit

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    2,844

    Default Re: AW: Re: How to get a new WM/DE working

    OK lostinspace. Just for the record, the WM selection is in system settings>standard apps> window manager. Duh...

  6. #6
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Berlin - Germany
    Posts
    112

    Default AW: How to get a new WM/DE working

    Hi brunomcl !

    Brave job!Never recognized that setting.But if the behaviour is the same,as f.e. at the login-
    screen selection,there will be at least one config additional for that!

    Greetings !

    lostinspace
    openSUSE 11.3, KDE 4.4, 64-bit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •