Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem with MySQL queries with PHP

  1. #1

    Default Problem with MySQL queries with PHP

    Hi!,
    I have, what I think it's a pretty easy consult, because when I try to query a database using PHP files, I just don't receive the results and I don't get an error message either.
    But, if I use this same PHP files on my Windows' Appserv, the query returns the results immediately.
    My obvious conclusion?, I haven't enabled the MySQL modules on PHP, but I just can't find them.
    On Windows I just opened the "php.ini" file and removed the ";" from them, but on openSUSE it just don't seem to work.

    Any suggestions, please?

    Thank you!!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: Problem with MySQL queries with PHP

    Hi and welcome to the forum
    Is mysql running? Check with
    Code:
    rcmysql status
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  3. #3

    Default Re: Problem with MySQL queries with PHP

    Yes, it is running, because I'm still doing this queries with openSUSE terminal.

    Thanks!

  4. #4
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ελλάδα(Αθήνα)-Россия (г. Красноярск)
    Posts
    2,919

    Default Απ: Re: Problem with MySQL queries with PHP

    I don't like mysql is a tired programm for me!
    Πάντα Φιλικά, Στάμος.
    Desktop: openSUSE Leap 15||x86_64||Gnome 3.14 & KDE 5||AMD Ryzen 7 8 core||Nvidia GTX 1070 Ti Gaming Edition
    Γλώσσες Προγραμματισμού: C++, Qt developing.
    http://bit.ly/fT8Hfi

  5. #5

    Default Re: Problem with MySQL queries with PHP

    Any suggestions?, nobody?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    sri mayapur, west bengal, india
    Posts
    958

    Default Re: Problem with MySQL queries with PHP

    On Sat, 22 Jan 2011 06:06:03 +0530, sydmosh
    <sydmosh@no-mx.forums.opensuse.org> wrote:

    >
    > Hi!,
    > I have, what I think it's a pretty easy consult, because when I try to
    > query a database using PHP files, I just don't receive the results and I
    > don't get an error message either.
    > But, if I use this same PHP files on my Windows' Appserv, the query
    > returns the results immediately.
    > My obvious conclusion?, I haven't enabled the MySQL modules on PHP, but
    > I just can't find them.
    > On Windows I just opened the "php.ini" file and removed the ";" from
    > them, but on openSUSE it just don't seem to work.
    >
    > Any suggestions, please?
    >
    > Thank you!!
    >


    are you sure that PHP is running and apache2 configured for it?

    you have to have apache2-mod_php installed. if you're not sure, see what
    "rpm -q apache2-mod_php" returns.

    apache also needs to be configured in order to process PHP files, in
    /etc/sysconfig/apache2.

    if you're not sure if apache / PHP run properly, create a text file with
    this content:

    Code:
    <?php print phpinfo(); ?>
    place that file somewhere on your webserver, named info.php, and view it
    (via HTTP). if that works, i.e., shows you a formatted page with
    information about apache & PHP, you can find out which MySQL extensions
    you have installed (if any).

    --
    phani.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •