Results 1 to 8 of 8

Thread: Amarok 2.4 crasing at each start

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    near the Alps
    Posts
    567

    Question Amarok 2.4 crasing at each start

    Hi
    I have a problem with amarok crashing all the time almost, at then end using 'strace amarok' from console allowed to open it.
    Is there a way to solve this ? (at kde forums their advice is to contact distribution packagers) : details provided here Amarok 2.4 is crashing at each start • KDE Community Forums

    Thanks
    openSUSE Leap 42.2 , KDE Plasma 5

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: Amarok 2.4 crasing at each start

    Do you have a NVIDIA graphics card and if you do are you using the closed source drives?
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    near the Alps
    Posts
    567

    Default Re: Amarok 2.4 crasing at each start

    Yes, i have geforce 7900 gs and i'm using nouveau 2 D driver.
    openSUSE Leap 42.2 , KDE Plasma 5

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: Amarok 2.4 crasing at each start

    Is this a 32-bit openSUSE install?
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  5. #5
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    near the Alps
    Posts
    567

    Default Re: Amarok 2.4 crasing at each start

    yes it is a 32-bit openSUSE install
    openSUSE Leap 42.2 , KDE Plasma 5

  6. #6
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: Amarok 2.4 crasing at each start

    This is a bug which affects 32-bit installs of openSUSE only. Unfortunately the bug hasn't been resolved yet AFAIK. Running
    Code:
    strace amarok
    is the workaround at the moment until the bug is resolved.
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    near the Alps
    Posts
    567

    Default Re: Amarok 2.4 crasing at each start

    ok, thnak you
    openSUSE Leap 42.2 , KDE Plasma 5

  8. #8
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: Amarok 2.4 crasing at each start

    Quote Originally Posted by manchette_fr View Post
    ok, thnak you
    No problem
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •