Results 1 to 9 of 9

Thread: .rpm files wont install at all ! URl access error

  1. #1

    Unhappy .rpm files wont install at all ! URl access error

    Sorry if it's a noobish question, but we are here to help eachother
    The problem : Every time I try to install something, I get an error message saying :
    Cannot access installation media
    hd:///?device=/dev/sdb1
    (Medium 1).
    Check whether the server is accessible.
    Show details says :
    Empty destination in URl: hd:///?device=/dev/sdb1

    What I gonna do ? I'm new to Linux.
    Is it a NTFS access problem or something like that ?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: .rpm files wont install at all ! URl access error

    Hi and welcome to the forums

    Don't worry I don't find it a noobish question

    Any way please post output of in the terminal (In kde it is called Konsole):
    Code:
    zypper lr -d
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  3. #3

    Default Re: .rpm files wont install at all ! URl access error

    I typed it into Konsole and got this :
    # | Alias | Name |Enabled | Refresh | Priority | Type | URI | Service
    --+-------------------------------------+-------------------------------------+--------+---------+----------+--------+----------------------------------------------------------------+--------
    1 | Updates for openSUSE 11.3 11.3-1.82 | Updates for openSUSE 11.3 11.3-1.82 |Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/11./ |
    2 | openSUSE-11.3 11.3-1.82 | openSUSE-11.3 11.3-1.82 |Yes | Yes | 99 | yast2 | hd:///?device=/dev/sdb1 |
    3 | repo-debug | openSUSE-11.3-Debug |Yes | Yes | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/debug/d...11.3/repo/oss/ |
    4 | repo-non-oss | openSUSE-11.3-Non-Oss |Yes | Yes | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/distrib.../repo/non-oss/ |
    5 | repo-oss | openSUSE-11.3-Oss |Yes | Yes | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/distributin/11.3/repo/oss/ |
    6 | repo-source | openSUSE-11.3-Source |Yes | Yes | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/source/...11.3/repo/oss/ |

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: .rpm files wont install at all ! URl access error

    Ok in Konsole again become root first like this:
    Code:
    su -
    Password:
    Type in your password and press [ENTER]
    If you have become root you should have a prompt similar to this one:
    Code:
    linux-apns:~ #
    Once you have become root do this:
    Code:
    zypper rr 2
    That should fix the problem.
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  5. #5

    Default Re: .rpm files wont install at all ! URl access error

    It said this at first :

    System management is locked by the application with pid 6632 (/usr/lib/YaST2/bin/y2base).
    Close this application before trying again.

    Then I closed the software manager and tried again and got this :

    Removing repository 'openSUSE-11.3 11.3-1.82' [done]
    Repository 'openSUSE-11.3 11.3-1.82' has been removed.

    And it worked !!! THANK YOU SO MUCH !!! GOD BLESS YOU !!!

  6. #6
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: .rpm files wont install at all ! URl access error

    No Problem

    Have fun
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  7. #7

    Default Re: .rpm files wont install at all ! URl access error

    Hello
    I have the same problem
    Code:
    Empty destination in URI: hd:///?device=/dev/disk/by-id/usb-Imation_ImationFlashDriv_07AB0F03EC770A83-0:0
    already I posted this in my terminal
    Code:
    zypper lr -d
    and this is my result

    # | Alias | Name | Enabled | Refresh | Priority | Type | URI | Service
    --+---------------------------+------------------------------------+---------+---------+----------+--------+---------------------------------------------------------------------------------+--------
    1 | openSUSE-12.2-1.6 | openSUSE-12.2-1.6 | Yes | Yes | 99 | yast2 | hd:///?device=/dev/disk/by-id/usb-Imation_ImationFlashDriv_07AB0F03EC770A83-0:0 |
    2 | repo-debug | openSUSE-12.2-Debug | No | Yes | 99 | NONE | Index of /debug/distribution/12.2/repo/oss |
    3 | repo-debug-update | openSUSE-12.2-Update-Debug | No | Yes | 99 | NONE | Index of /debug/update/12.2 |
    4 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-12.2-Update-Debug-Non-Oss | No | Yes | 99 | NONE | Index of /debug/update/12.2-non-oss |
    5 | repo-non-oss | openSUSE-12.2-Non-Oss | Yes | Yes | 99 | yast2 | Index of /distribution/12.2/repo/non-oss |
    6 | repo-oss | openSUSE-12.2-Oss | Yes | Yes | 99 | yast2 | Index of /distribution/12.2/repo/oss |
    7 | repo-source | openSUSE-12.2-Source | No | Yes | 99 | NONE | Index of /source/distribution/12.2/repo/oss |
    8 | repo-update | openSUSE-12.2-Update | Yes | Yes | 99 | rpm-md | Index of /update/12.2 |
    9 | repo-update-non-oss | openSUSE-12.2-Update-Non-Oss | Yes | Yes | 99 | rpm-md | Index of /update/12.2-non-oss

    I hope that this is the right way to post my problem
    if I was wrong, please help me to post in right method to solve my problem

    many thanks

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,279
    Blog Entries
    1

    Default Re: .rpm files wont install at all ! URl access error

    Quote Originally Posted by AboElnouR View Post
    Hello
    I have the same problem
    Code:
    Empty destination in URI: hd:///?device=/dev/disk/by-id/usb-Imation_ImationFlashDriv_07AB0F03EC770A83-0:0
    already I posted this in my terminal
    Code:
    zypper lr -d
    and this is my result

    # | Alias | Name | Enabled | Refresh | Priority | Type | URI | Service
    --+---------------------------+------------------------------------+---------+---------+----------+--------+---------------------------------------------------------------------------------+--------
    1 | openSUSE-12.2-1.6 | openSUSE-12.2-1.6 | Yes | Yes | 99 | yast2 | hd:///?device=/dev/disk/by-id/usb-Imation_ImationFlashDriv_07AB0F03EC770A83-0:0 |
    2 | repo-debug | openSUSE-12.2-Debug | No | Yes | 99 | NONE | Index of /debug/distribution/12.2/repo/oss |
    3 | repo-debug-update | openSUSE-12.2-Update-Debug | No | Yes | 99 | NONE | Index of /debug/update/12.2 |
    4 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-12.2-Update-Debug-Non-Oss | No | Yes | 99 | NONE | Index of /debug/update/12.2-non-oss |
    5 | repo-non-oss | openSUSE-12.2-Non-Oss | Yes | Yes | 99 | yast2 | Index of /distribution/12.2/repo/non-oss |
    6 | repo-oss | openSUSE-12.2-Oss | Yes | Yes | 99 | yast2 | Index of /distribution/12.2/repo/oss |
    7 | repo-source | openSUSE-12.2-Source | No | Yes | 99 | NONE | Index of /source/distribution/12.2/repo/oss |
    8 | repo-update | openSUSE-12.2-Update | Yes | Yes | 99 | rpm-md | Index of /update/12.2 |
    9 | repo-update-non-oss | openSUSE-12.2-Update-Non-Oss | Yes | Yes | 99 | rpm-md | Index of /update/12.2-non-oss

    I hope that this is the right way to post my problem
    if I was wrong, please help me to post in right method to solve my problem

    many thanks
    You can remove the installation repo with
    Code:
    zypper rr 1

  9. #9

    Default Re: .rpm files wont install at all ! URl access error

    @deano_ferrari

    Many thanks.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •