Results 1 to 3 of 3

Thread: ImportError: No module named QtWebKit when run eric5

  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ho Chi Minh City, Viet Nam
    Posts
    19

    Default ImportError: No module named QtWebKit when run eric5

    I want to learn to program by python 3 so I install eric5. I can't find it on opensuse repo so i must install it and it's dependence package from tarball. Everything seem to be normal till I try to run it. Nothing happen so I run it from terminal and get error

    Code:
    Traceback (most recent call last):
      File "/usr/local/lib/python3.1/site-packages/eric5/eric5.py", line 56, in <module>
        from E5Gui.E5SingleApplication import E5SingleApplicationClient
      File "/usr/local/lib/python3.1/site-packages/eric5/E5Gui/E5SingleApplication.py", line 14, in <module>
        from Utilities.SingleApplication import SingleApplicationClient, SingleApplicationServer
      File "/usr/local/lib/python3.1/site-packages/eric5/Utilities/__init__.py", line 52, in <module>
        import Preferences
      File "/usr/local/lib/python3.1/site-packages/eric5/Preferences/__init__.py", line 26, in <module>
        from PyQt4.QtWebKit import QWebSettings
    ImportError: No module named QtWebKit
    I have tried to find solution from internet and get some result such as page
    Code:
    http://forums.freebsd.org/showthread.php?t=10404
    But I actually don't understand the way solving problem from them. I'm just a newbie .
    If you know solution for this problem, please tell me.
    Thank for everyone supporting.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: ImportError: No module named QtWebKit when run eric5

    Hi please run this in terminal and post output:
    Code:
    rpm -q python-qt4
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ho Chi Minh City, Viet Nam
    Posts
    19

    Default Re: ImportError: No module named QtWebKit when run eric5

    Quote Originally Posted by ah7013 View Post
    Hi please run this in terminal and post output:
    Code:
    rpm -q python-qt4
    Here my ouput:
    Code:
    FirePhoenix@firephoenix:~> rpm -q python-qt4
    python-qt4-4.8-59.1.x86_64

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •