Results 1 to 4 of 4

Thread: GNOME Desktop Wont Load on 11.2

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Rapid City, SD
    Posts
    10

    Default GNOME Desktop Wont Load on 11.2

    I am trying to get OpenSUSE 11.2 working. Everytime I install it, it installs with errors but when the user I setup auto logs in to the GNOME desktop, the desktop never loads. I can get into failsafe mode sometimes. I've replaced the harddrive and installed it again = same issue. I've redownloaded and burned a different DVD, verifying the checksum, and running the "check media" option = same issue. I've done a repair install = same issue. I've removed the added Ethernet and modem cards and reinstalled = same issue. I've deleted all partitions from previous install and reinstalled = same issue. Currently, I just defraged the HDD on a windows machine and am running the install once more (one a completely different machine) but what's going on here? I need 11.2 for Clonezilla SE (not 11.3)

    Can anyone help?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    27,839
    Blog Entries
    15

    Default Re: GNOME Desktop Wont Load on 11.2

    Quote Originally Posted by tech4eleven
    I am trying to get OpenSUSE 11.2 working. Everytime I install it, it
    installs with errors but when the user I setup auto logs in to the GNOME
    desktop, the desktop never loads. I can get into failsafe mode
    sometimes. I've replaced the harddrive and installed it again = same
    issue. I've redownloaded and burned a different DVD, verifying the
    checksum, and running the "check media" option = same issue. I've done a
    repair install = same issue. I've removed the added Ethernet and modem
    cards and reinstalled = same issue. I've deleted all partitions from
    previous install and reinstalled = same issue. Currently, I just
    defraged the HDD on a windows machine and am running the install once
    more (one a completely different machine) but what's going on here? I
    need 11.2 for Clonezilla SE (not 11.3)

    Can anyone help?
    Hi
    Try disabling the 'install from Images' option is all the checks are
    ok. But if your getting errors on the install...well

    The other option you could try rather than downloading the whole DVD is
    do a net install.

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.32.24-0.2-default
    up 19:21, 2 users, load average: 0.05, 0.06, 0.03
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - Driver Version: 260.19.29


  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,742
    Blog Entries
    20

    Default Re: GNOME Desktop Wont Load on 11.2

    From what I read, you are saying you did this and it was OK
    http://dl.dropbox.com/u/10573557/11....ia%20check.png

    Have a look at this
    Picasa Web Albums - carl fletcher - openSUSE 11.2...
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,779

    Default Re: GNOME Desktop Wont Load on 11.2

    You say
    it installs with errors
    What are those errors. I would not be amazed that something does not function when it installs with errors.

    Also, I would first (at install) switch of that silly auto login. Thus you (and we) can find out if it is the boot where it fails, or the login.
    Henk van Velden

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •