Hallo,

Ik heb ook een probleem om een draadloze verbinding op te zetten in OpenSuse 11.4.
Ik hoop dat ik hier op de goede plek in dit forum zit?
Apparatuur:
Ik heb een Compaq presario V6000 laptop. Ongeveer 3 jaar oud.
Heb een dual boot systeem gemaakt met Windows 7 en Open Suse 11.4
De installatie liep bij beide besturingssystemen probleemloos.

In Microsoft werkt de draadloze omgeving probleemloos. Nu Open-Suse nog.
We kunnen stellen dat alles kan werken, immers, de Microsoft omgeving werkt.

Wat heb ik er inzitten?
commando:~ # /usr/sbin/iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11bg ESSID off/any
Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=0 dBm
Retry long limit:7 RTS thr off Fragment thr off
Encryption key off
Power Management off


Eerst in de Lanmanager van KDE gekeken, deze geeft helemaal niet thuis. daar komt niets van te voorschijn. (opnieuw installeren?)

Heb toen in Yast bij de netwerk instellingen de volgende instellingen geplaatst:
Bij het overzichtscherm van de Network Settings komt de wlan keurig te voorschijn.

Ik selecteer de wlan en via de Edit knop krijg ik via het tabje Address de adres settings te voorschijn. Zet de optie Dynamic adres op DHCP.
Met Next ga ik naar de volgende stap.

de besturingsmode staat op Managed
Indien ik het netwerk wil afscannen op routers krijg ik niets te zien.
De verificatiemodus wil ik op WPA-PSK zetten
En dan moet ik de sleutel van het draadloze modem invoeren.

Weet iemand waar ik de mist inga of wat ik moet aanpassen.

Wie heeft er voor mij een goede tip.